PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La tradició internacional feta cançó

El Cor Internacional d’Andorra celebra el Concert de Primavera i realitza una subhasta per recaptar fons per a l’entitat

Per ESTEFANIA GRACIA

El Cor Internacional d’Andorra durant un concert.
El Cor Internacional d’Andorra durant un concert. | R. G.
El Cor Internacional d’Andorra celebrarà aquest divendres a les 20.30 hores el Concert de Primavera que cada any aplega a desenes de ciutadans per escoltar un repertori musical d’allò més variat.

Així, després dels concerts de Nadal, el cor torna a actuar, en aquesta ocasió, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. L’entrada per accedir al concert té un cost de cinc euros.

L’acte s’emmarcarà en un ambient més «informal» en comparació als darrers concerts nadalencs, segons destaca una de les membres del cor, Rosa Garrallà. A més, «farem un pica-pica abans de les actuacions musicals». Garrallà també destaca el fet que com «no tenim cap subvenció de cap organisme estatal, farem una rifa durant la mitja part del concert per recaptar fons per al cor».

D’aquesta manera, l’entitat acudirà a diferents locals i establiments del Principat per recollir elements diversos, «com entrades de concerts, dinars a alguns restaurants, lots de perfumeries, plantes o altres elements que els comerços ens vulguin donar». Cada butlleta costa un euro i es pot comprar durant la setmana o el mateix dia del concert durant el pica-pica previ.

Els diners recaptats serviran per mantenir el cor i seguir fent concerts durant aquesta i la propera temporada. Així, «esperem que de cara als propers anys puguem anar ampliant les actuacions i esdeveniments».

Cançons tradicionals

En total, el cor cantarà unes 10 cançons, d’aquestes, no totes es faran en conjunt, ja que com matisa Garrallà, durant la primera i segona part «diversos membres del cor faran solos».

Les temàtiques de les cançons seran molt diverses i es cantarà en varis idiomes: català, japonès, francès, italià, gallec, anglès... Però totes tenen un element en comú, són cançons tradicionals que evoquen la societat d’ara i abans. Per exemple, «hi haurà una cançó dels treballadors sud-africans que treballaven al camp i un cant espiritual».

Tot i que el cor se centra actualment en el Concert de Primavera, també es prepara pel concert que farà el 19 de juny en conjunt amb la coral Casamanya d’Ordino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT