PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Art de garatge’ prepara el retorn amb la gravació de ‘L’impacte’

El projecte es reprèn amb un format de ficció i cinematogràfic

Per E. J. M.

Quatre dels actors de la sèrie el dia de la seva estrena.
Quatre dels actors de la sèrie el dia de la seva estrena. | TONY LARA
Recorden la Joana (Mireia Guilella), la jove aspirant a escriptora que es trobava amb la colla en un garatge? La Joana era una de les protagonistes d’Art de garatge, la comèdia de situació que l’any 2011 va dirigir Daniel Arellano, i ara surt del garatge per relacionar-se amb més joves amb ínfules artístiques. En la seva primera aparició, però, la Joana viurà una catàstrofe natural que s’explicarà en el capítol pilot L’impacte.
L’any passat, Arellano va rebre una subvenció del Ministeri de Cultura per rodar un nou capítol, però per la complexitat del format de l’episodi s’ha posposat. Durant els pròxims dos mesos, el jove realitzador s’encarregarà de «la preproducció, el càsting de l’equip artístic i de tancar les localitzacions», per tant, a finals d’estiu es començarà a rodar L’impacte.

Quan el capítol estigui acabat i muntat, Arellano i companyia el mouran per les televisions i si alguna els compra la sèrie, Art de garatge tindrà segona temporada. Mentre esperen resposta de les cadenes, però, no s’estaran amb els braços creuats i presentaran L’impacte a festivals de curtmetratges.

El nou d’Art de garatge poc tindrà a veure amb l’anterior. El fil conductor serà la Joana, però la resta de protagonistes seran nous. «Abans era una sitcom», va recordar Arellano, «i ara farem un format ficció, amb caràcter cinematogràfic, amb gags més visuals». El nou plantejament serà evident en «el salt qualitatiu de la imatge», ja que si fa cinc anys rodaven amb multicàmera, ara ho faran amb «una càmera de cinema».

NOUS PERSONATGES, NOU DIRECTOR / Tot i que Art de garatge és un projecte d’Arellano, ara no el dirigirà, sinó que s’encarregarà de les tasques de producció i postproducció. El capítol el dirigirà Hèctor Romance, amb molta experiència en televisió i curtmetratges, i que ha estat ajudant de direcció de Jose Pozo a 73’, d’Imminent Produccions.

A més de la Joana, l’equip buscarà cares noves per interpretar en Sigur, un noi que s’instal·la a Andorra i comença a treballar en una cafeteria–, en Carles, en Joan, la Marta i la Clara. Sis protagonistes. A més, per a L’impacte, necessitaran sis secundaris i una cinquantena de figurants, ja que es rodarà a l’exterior per recrear la catàstrofe natural.

Aquesta és una altra novetat del projecte: mentre la primera temporada tota l’acció passava en un garatge, ara serà exterior, tot i que hi haurà alguna escena filmada en algun interior, com un bar o una cafeteria. Les trames també varien. L’any 2011 trobàvem sis joves aspirants a artistes, i ara són sis «adults-joves, que encara tenen aspiracions però es troben en altres situacions, com la de compartir pis, la primera feina, el sexe...», va detallar Arellano.

Els joves es fan grans, i es vol plasmar en la segona temporada de la sèrie. Si no hi ha cap televisió que confiï en el projecte, la idea és rodar un capítol per any, de manera que es plasmarà l’evolució dels personatges, a l’estil Boyhood (Richard Linklater, 2014). De la trama de L’impacte –i dels episodis posteriors– se n’encarreguen Arellano i Romance, amb el suport del guionista d’Art de garatge, Jonathan Fernández.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT