PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Una eina per garantir la connexió segura

Andorra Telecom treballa en millorar la seguretat

Per EL PERIÒDIC

L’enginyer David Julián.
L’enginyer David Julián. | ANA/M.T.
Andorra Telecom treballa en poder garantir a la seva clientela una connexió a Internet neta. El responsable de Seguretat i Frau d’Andorra Telecom, l’enginyer David Julián, admet que és difícil aturar els atacs de pirates informàtics, però l’eina amb què treballa la companyia de telecomunicacions, amb un antivirus inclòs, pot ajudar a frenar certs tipus d’atacs i a evitar l’accés a pàgines malicioses.

Julián ha explicat a l’ANA que és important invertir en seguretat, però subratlla que l’indispensable és assegurar-se que les pàgines web estiguin ben programades abans de ser publicades, estar al dia de les noves vulnerabilitats que sorgeixen per detectar-les i corregir-les ràpidament, i la conscienciació dels usuaris perquè estiguin alerta davant de les  amenaces, com el phishing.

Julián ha insistit que els indicadors d’incidents de seguretat i frau d’Andorra Telecom demostra que està «bastant per sota» d’altres operadors mundials, però ha admès que tant empreses com particulars no estan exempts dels atacs de pirates informàtics. Cada setmana, Andorra Telecom detecta tres o quatre atacs genèrics de pirates que es dediquen a escombrar la pàgina web a la recerca d’errors o forats per poder posar comandaments maliciosos, tot i que cap d’ells acaben sent efectius. El perill són les màfies organitzades de pirates informàtics que es dediquen a comprometre servidors, comptes d’usuari i ordinadors, per vendre els accessos en un mercat negre que mou milions d’euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT