PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Mostrari femení?: més val prevenir que curar

La festa jove de dissabte a la nit a Arinsal es va desenvolupar amb normalitat i no es va celebrar la subhasta de noies que es rumorejava

Per E. J. M.

Un grup de joves es diverteix en un local d’oci nocturn.
Un grup de joves es diverteix en un local d’oci nocturn. | EL PERIÒDIC
El refranyer, que és savi, adverteix: «Quan els gossos borden, alguna cosa senten». Un parell de dies abans que se celebrés una festa per a adolescents en un local d’Arinsal va començar a córrer la brama que entre les activitats d’oci s’organitzava una subhasta de noies. La presumpta licitació consistia en què les noies, a partir de 16 anys, i sempre voluntàriament, s’inscrivien per participar a la subhasta i, durant la nit, s’exhibien a l’escenari amb un preu de sortida. La persona que licités més per la noia guanyava passar una estona junts en un reservat prenent unes copes, i ella s’emportava la meitat del preu de la subhasta.

El rumor va arribar a l’Associació Stop Violències que es va interessar per verificar el tema –des del local d’oci nocturn s’ha negat que es volgués fer cap subhasta–, però la bola es va anar fent gran i mares i pares es van començar a interessar per saber de què anava la festa. «Va ser la ciutadania que es va moure, perquè si era veritat era molt greu», va puntualitzar ahir la presidenta de l’entitat, Vanessa M. Cortés. «Stop Violències ha ajudat la mobilització ciutadania, perquè si ens movem junts, es poden fer moltes coses», va afegir. De fet, des de l’associació la mobilització s’entén com «un acte preventiu».

Dues simpatitzants de l’entitat van assistir a la festa de dissabte i ahir van admetre al PERIÒDIC que «no es va celebrar cap subhasta de noies». Amb tot, totes dues van assegurar que més d’una noia els havia comentat que la licitació s’havia suspès perquè hi havia hagut queixes. També van dir que hi havia adults al local i/o esperant al vehicle, probablement progenitors esperant la descendència per tornar a casa, un vehicle de Policia que va passar la nit a l’exterior i que a l’entrada del local es verificaven els documents d’identitat.

Stop Violències aposta per «una educació preventiva» en què la joventut rebutgi els comportaments  que denigren les dones, en fomentar «una tasca pedagògica» que eviti que les noies es vulguin vendre i els nois les vulguin comprar. I si amb l’educació no n’hi ha prou, un dels programes de l’entitat és Lluita com una noia, tallers de defensa personal contra les agressions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT