PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els debats de recerca se centren en les biociències per a la salut

L’edició d’enguany tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny

Per EL PERIÒDIC

Els debats de recerca en una edició anterior.
Els debats de recerca en una edició anterior. | ALEX LARA
Els desens debats de recerca, organitzats pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències, i patrocinats per Morabanc, se centraran en aquesta edició en les biociències per a la salut i tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny a la sala d’actes de MoraBanc.

Els objectius dels Debats de Recerca són difondre la recerca realitzada per investigadors andorrans o altres científics experts en recerca relacionada amb Andorra; crear un fòrum on els científics del país reflexionin sobre l’estat de la recerca al país i proposin possibles vies de desenvolupament; millorar la imatge social de la recerca al Principat; donar visibilitat a les funcions i tasques dels organismes públics i privats que fomenten la recerca al país; i esdevenir una eina de divulgació científica i una plataforma per fomentar la col·laboració científica.

En aquesta edició es presentaran els estudis realitzats per la comunitat científica andorrana sobre recerca en biociències per a la salut, que són un conjunt de disciplines que estudien les matèries que tracten de la vida, la biologia i la química a través del coneixement, l’observació i l’experimentació.

El terme biociències és polièdric i, molt sovint, difícil de definir perquè engloba, entre d’altres, diferents àrees del coneixement i diferents nivells d’aplicació. Tot i la seva complexitat, l’objectiu final que persegueix el coneixement biocientífic és únic i clar: contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones, concretament la seva salut. Alguns dels exemples són la diagnosi biològica de les malalties, la seva prevenció i tractament, el disseny de noves estratègies assistencials, generació de nous fàrmacs, recerca de nous biomaterials, etc.

Per assolir aquesta fita és imprescindible aconseguir la complicitat, convergència i col·laboració, no tal sols de la comunicat científica, sinó també del sistema sanitari i de la indústria tecnològica que, a més de aportar benefici real a la societat, pot esdevenir un sector econòmic i generador de riquesa.

Els ponents dels Debats presentaran i discutiran sobre el trinomi Recerca-biociències-salut a través de les seves investigacions i experiències professionals en un sector emergent en el nostre país.

Els Debats s’adrecen a tot tipus de públic i s’estructuren amb una conferència plenària i set ponències, tres debats i tres aportacions escrites. Les comunicacions es recolliran posteriorment en una publicació i es podran consultar online. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT