PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tiainen i arquitectura finlandesa, a Andorra fins al 17 de juny

L’exposició fotogràfica es pot veure a la sala Àgora de la capital

Per El Periòdic

Un dels edificis fotografiats per Tianen.
Un dels edificis fotografiats per Tianen. | El Periòdic
Fins el proper 17 de juny, Jussi Tiainien atansa a Andorra part de l’art arquitectònic que es pot apreciar a la República de Finlàndia. I ho fa a través de la modalitat fotogràfica. La seva exposició, instal·lada a la sala Àgora del Comú d’Andorra la Vella, ubicada a la plaça Lídia Armengol, serà el seu espai d’acollida durant les properes setmanes.
 
La mostra es composa per una desena de fotografies i el conjunt s’intitula Arquitectura finlandesa a escala humana. Els interessats en podran gaudir fins el proper 17 de juny, quan tornarà a marxar per a instal·lar-se en un altre espai per a seguir expandint els coneixements sobre Finlàndia arreu dels països de parla Llatina. Abans d’arribar al Principat, la mostra es trobava a El Escorial, de Madrid.
 
L’exposició/ Tiainen, l’autor del recull exposat a la capital, és qui va seleccionar les construccions que s’apleguen al treball. A través de les imatges, recull aquelles construccions que considera que respecten el medi ambient i l’entorn en què van ser encabides. D’altra banda, totes les edificacions triades, i aquest aspecte dóna títol a l’exposició, són obres que faciliten l’ús a les persones per les escales amb què han estat pensats. 
 
L’exposició es divideix en quatre blocs i es composa per fotografies sobre panells que tenen una mesura de 70x50 centímetres. En elles es poden veure des d’Universitats fins a guarderies, passant per centre de conservació. Es tracta d’edificis públics que, en ser construïts, van ser pensats no només perquè no fossin una molèstia visual per a les persones, sinó que aquestes en poguessin fer un ús de manera còmoda. 
 
Jussi Tiainen està especialitzat en arquitectura i és, en l’actualitat, un dels artistes més reconeguts i premiats del deu país d’origen. La seva feina ha estat fins a l’actualitat recollida en sis llibres i Canadà, els Estats Units i la Xina entren en el llistat de llocs en què ha exposat. Ara, amb motiu de l’obertura del consolat honorari de Finlàndia a Andorra, el Principat s’afegeix a la llista. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT