PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els veïns d’Encamp es queixen per la brutícia dels carrers

Els habitants lamenten el mal estat del pipican i demanen més espais

Per m.c.

El gos que va resultar ferit dimarts passat, ahir.
El gos que va resultar ferit dimarts passat, ahir. | emilio prenas
La denúncia, a través de les xarxes socials, de la brutícia als carrers d’Encamp que ha arribat a l’extrem de provocar una ferida amb requeriment d’intervenció quirúrgica en un gos, va portar a la corporació comunal a netejar l’espai on va tenir lloc l’incident, replet de vidres i malgrat que des de l’administració es va assegurar a la responsable de l’animal que aquell espai no pertany a la corporació. Els habitants de la parròquia temien que s’hagués d’arribar a aquesta situació perquè des del comú es prenessin responsabilitats i es procedís, com a mínim i tal com ja fa temps que es demana, a un major manteniment del pipicà contigu al parc del Prat Gran.
 
El vespre del passat dimarts, un American Staffordshire de tres anys va patir un tall quan passejava per la zona de la Mola d’Encamp, arrel dels vidres escampats per la via, segons denuncia la propietària del Tanke, tal com s’anomena el gos que encara ahir no s’havia recuperat de les cures que se li han hagut d’aplicar després de rebre nou punts de sutura que requerien el tall que es va fer quan passejava per la vila. «Jo el duc degudament lligat, amb el morrió i les assegurances al dia» i, en cas que «els banders m’enxampin amb el Tanke sense la seva corretja, sóc penalitzada» lamenta la Cristina Sobrer, responsable del gos afectat. El problema, tal com explica aquesta veïna d’Encamp, no rau en haver de complir obligacions sinó en el fet que el comú no ho faci amb les seves. La resposta rebuda per part de l’òrgan comunal en presentar el cas es va limitar a assegurar que l’espai de la Mola on el gos va resultar ferit «no és comunal». Per contra, ahir la zona es presentava gairebé neta: malgrat l’esforç per desfer-se dels vidres amb què en Tanke s’hauria tallat, encara quedaven restes d’aquesta brutícia.
Tot just iniciar-se la propera setmana i en vista del menysteniment de l’administració del cas del Tanke, la seva responsable presentarà una carta a la secretaria general amb què sol·licitarà una major cura de l’espai públic. 
 
Manteniment del pipican/ No només hi ha pocs terrenys per a dur-hi els gossos sinó que, els que hi ha, estan en mal estat. La qüestió va ser objecte de tractament a finals d’any tot coincidint amb el període de campanya electoral, però des d’aleshores ençà ha estat novament oblidat. Els habitants d’Encamp reivindiquen fa temps més zones per a dur-hi els animals domèstics.
 
Desoïdes aquestes peticions, els veïns de la parròquia demanen que, com a mínim, es dugui a terme una neteja més profunda del pipicà que hi ha juntament al parc. Molts dels propietaris opten per no portar-hi els seus gossos vist que diversos animals s’han vist afectats d’infeccions a causa de freqüentar aquell espai que se suposa reservat per a ells. Denuncien la falta d’higiene. De fet, va ser allà mateix on es va trobar verí per a animals ara fa un any. Els veïns exigeixen mesures urgents al respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT