PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ld’A sospita de plagi al web de Salut català

El grup vol informació sobre el què s’explica de l’enterovirus

Per El Periòdic

Captura de www.salut.ad
Captura de www.salut.ad | El Periòdic
Les similituds que presenta el contingut del web pertanyent a l’àrea de Salut de la Generalitat amb les informacions que presenta www.salut.ad al respecte de l’enterovirus porta al Grup Parlamentari Liberal a posar en qüestió la gestió de la plataforma. La principal formació a l’oposició parlamentària va entrar ahir a tràmit dues preguntes. Mentre que d’una banda feia referència a la sospita de còpia ja esmentada, per l’altre costat demana informació sobre els préstecs a empreses per als que el Govern exerceix com a aval i que, les darreres edicions, ha suposat a l’administració haver de fer front a aquests crèdits pel fracàs d’aquests projectes.
 
Liberals d’Andorra (Ld’A) ha entrat una pregunta a Consell General per tal de rebre resposta del Ministeri de Salut sobre «els procediments seguits per determinar els continguts del web i els processos establerts per confeccionar-ne els continguts». Aquesta demanda sorgeix després que des del grup s’hagi detectat que «el redactat sobre els enterovirus de la pàgina andorrana és gairebé idèntic a la informació que es pot consultar al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya». Són les similituds entre ambdues plataformes i la possibilitat que la societat se’n vulgui informar arran de les informacions sorgides els darrers dies condueixen al plantejament. 
 
Crèdits a Empreses/ De les dues preguntes presentades, una remet al programa de crèdits del Govern per al finançament privilegiat d’empreses de valor afegit o de caràcter innovador. En aquest sentit, els consellers liberals demanen «els informes tècnics que avalen els préstecs acordats i formalitzats del programa» en el termini que va de «l’1 d’octubre de 2014 i el 31 de març de 2015». Aquesta demanda a sindicatura es fa tot recordant «que l’impagament de vuit beneficiaris d’aquest programa obligaran a l’Estat a pagar 800.000 euros a les entitats bancàries en ser l’avalador dels crèdits».
 
Les darreres setmanes, el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ja va avançar la necessitat de fer canvis en els paràmetres d’aquest ajut del Govern als emprenedors i empresaris. Tal com ja avançar el titular de Finances, s’estudiarà per a les properes edicions fer «corresponsable» del pagament als qui demanen el crèdit en cas que la seva idea no floreixi. La voluntat d’aquest nou requisit és provocar una major implicació dels beneficiaris. Es creu que, d’aquesta manera, hi haurà un esforç més gran per tirar endavant el negoci i que aquestes persones no tanquin perquè el Govern fa d’aval. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT