PUBLICITAT

Primera Trobada de Glosa Escolar de l’Alt Urgell

Hi han pres part set centres educatius i 138 alumnes

La Trobada de Glosa escolar de l’Alt Urgell, ahir.
La Trobada de Glosa escolar de l’Alt Urgell, ahir.
La Sala de Sant Domènec va ser l’escenari ahir de la primera Trobada de Glosa Escolar de l’Alt Urgell, en el marc del projecte Corrandescola. Els centres educatius que hi han participat han estat les escoles Pau Claris i Valira de la Seu, l’Institut Aubenç d’Oliana, l’Escola Sant Miquel de Peramola, l’Escola Sant Climent de Coll de Nargó, l’Escola Miret i Sans d’Organyà i l’Escola Rosa Campà de Montferrer.
Els nois i noies van fer la presentació glosada de l’acte i van llegir el conte La guineu i la camosa amb tonada de corrandes Beget, garrotí de Lleida i nyacres. La història 7 ratolins cecs l’ha van interpretar en la tonada corrandes Beget i garrotins. A les 12 del migdia es va tancar l’activitat amb la Dansa del Roble a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Corrandescola és un projecte d’innnovació, formació i recerca a l’entorn de la glosa a Primària que té el suport de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic del Departament d’Ensenyament. Les àrees específiques que treballa són la música i la llengua, i la majoria d’alumnes que hi participen mostren un progrés remarcable en l’expressió oral, l’adquisició de vocabulari, l’interès per la poesia i la visió del cant com un acte comunicatiu. La iniciativa també vol afavorir àrees no representades per cap matèria específica en el currículum escolar. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT