PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Pel poder a les carreteres

Gili lamenta que el Consell General quedi al marge de la modificació de les amplades

Per EL PERIÒDIC

La consellera Rosa Gili, ahir al Consell General.
La consellera Rosa Gili, ahir al Consell General. | TONY LARA
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata consideren que amb el projecte de Llei de designació de carreteres i gestió de la xarxa viària el Govern vol actuar «d’amagatotis» i deixar de banda el Consell General, com per exemple pel que fa a la modificació de les amplades de les carreteres, i creuen que cal fer-ho per llei. A més, considera que els arguments que es donen per modificar aquesta llei «són excuses» que no els convencen. Així ho va exposar Rosa Gili en la defensa de l’esmena a la totalitat que han presentat a aquest text, i a la qual va donar suport el grup liberal, que creu que amb aquesta llei es plasma el fet que des del Govern es donen més «responsabilitats als comuns però menys euros», tal com va comentar el conseller Joan Carles Camp. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va defensar que aquesta llei el que farà és permetre una major flexibilitat, agilitat i adaptació a les necessitats actuals.

Gili va criticar els arguments que dóna l’Executiu per modificar l’actual llei de carreteres i va qualificar aquest projecte i els seus objectius com de «presa de pèl». Gili considera que en alguns aspectes que fixa aquesta llei, com per exemple els canvis en la modificació de l’amplada de les carreteres, s’hauria de tenir en compte el vistiplau del Consell General i va afegir que no fer-ho és «un insult» a la feina que es fa des de la cambra, i va argumentar que això no es pot defensar emparant-se en criteris d’agilitat ja que «no cal canviar l’amplada d’una carretera cada setmana». A més a més, va qualificar aquesta llei com de «caòtica» i va lamentar que permet certes «arbitrarietats».

Per la seva banda,  Camp va instar el Govern a tenir en compte el rol del Consell en la definició de les competències i les transferències als comuns. Per això creu que tirar endavant aquesta llei és una mala manera d’assentar les bases per a un pacte d’Estat per a les competències i transferències i en el qual es vol que el Consell hi prengui part.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT