PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Jordana a Gili: «Vostè ha tingut un dia desastrós»

Els socialdemòcrates es van quedar sols criticant la modificació de la Llei de caça

Per EL PERIÒDIC

La consellera Rosa Gili, ahir al Consell General, somriu.
La consellera Rosa Gili, ahir al Consell General, somriu. | TONY LARA
Els socialdemòcrates es van quedar sols criticant la modificació de la Llei de caça. La consellera general Rosa Gili va defensar la seva esmena a la totalitat assegurant que el projecte de llei està únicament concebut per complir amb «compromisos electorals», i el va qualificar de poc seriós, poc exhaustiu i amb nombroses indefinicions. La resta de grups van votar en contra de l’esmena, assegurant que es tracta d’una llei consensuada amb tots els agents implicats, que s’adequa als estàndards internacionals, i que millora la regulació d’aquesta pràctica i la seva seguretat tot preservant la conservació de les espècies.

El final del debat va estar marcat per l’intercanvi de retrets entre el conseller demòcrata Carles Jordana i Gili, quan el primer va deixar anar que la consellera «ha tingut un dia desastrós» perquè les seves propostes no han prosperat i que per tant «deu portar un disgust a sobre». Davant d’aquest comentari, Gili li ha replicat que «vostè s’ha quedat lluït, veient el concepte que té de la democràcia amb sortides fora de lloc com aquesta».

La consellera va assegurar que tot i que no hi ha res que els amoïni especialment, va qualificat el text de poc seriós i poc exhaustiu. En aquest sentit, va mostrar la seva perplexitat pel fet que, al seu entendre, no es defineixin les espècies caçables, no es parli dels sistemes de caça, o no s’atorguin les competències a la comissió de seguiment. També va criticar que es passi de puntetes en la qüestió de la Setmana de la Caça i no s’afronti «el problema», i va qualificar de «ridícul» que es detallin tant les sancions i les infraccions.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, així com Jordana, van recordar a Gili que es tracta d’una modificació d’una llei existent i no d’un nou text. La ministra va puntualitzar que la comissió de seguiment ja està regulada per un reglament, que la llei respecta totalment el Conveni de Berna per a la conservació de la fauna, i la llei fixa que les espècies caçables s’han de fixar d’acord amb els convenis internacionals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT