PUBLICITAT

PRAGA

El sotsoficial Robert Guirao, nou membre de la Interpol

És la primera vegada que un agent andorrà en forma part

Per EL PERIÒDIC

El sotsoficial Robert Guirao, durant la seva intervenció.
El sotsoficial Robert Guirao, durant la seva intervenció. | SFGA
Els sotsoficial Robert Guirao, cap del Grup de Cooperació Internacional de la Policia, ha estat escollit nou membre del Comitè Europeu d’Interpol, en la 44a Conferència Regional Europea de Praga celebrada fa uns dies a Praga. Després de casi 30 anys de l’adhesió del Principat d’Andorra a Interpol és la primera vegada que Andorra forma part del Comitè Europeu i aquesta participació permetrà sens dubte donar més visibilitat al Principat d’Andorra en aquest organisme.

En la conferència es van celebrar les eleccions de nous membres al Comitè Europeu amb les candidatures de la República Txeca, el Regne Unit i Andorra per reemplaçar les vacants deixades per Hongria i Estònia després de finalitzar el seu mandat. En aquesta elecció els candidats són elegits per votació secreta de tots els països d’Europa, en què va ser escollit el sotsoficial Robert Guirao, cap de Grup de Cooperació Internacional de la Policia andorrana, per majoria de la sala, i la coronel Sárka Havránková, representant de la República Txeca.

DES DE 1987 / La cooperació policial internacional sempre ha estat clau per a la seguretat nacional del Principat d’Andorra, i des de la creació de l’Oficina Central Nacional d’Interpol Andorra el 1987, el seu treball rigorós dins del Cos de la Policia d’Andorra ha jugat un paper cabdal en la cooperació internacional amb totes les Policies del món. L’Organització Internacional de Policia Criminal-Interpol és l’organització més gran internacional de policia amb 190 països membres i Andorra n’és estat membre des de l’any 1987.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT