PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc no renova Sada per la falta de lideratge mostrada

Aixàs apunta al baix rendiment d’alguns jugadors i confia que Peñarroya continuï sent l’entrenador

Per JOAN JOSEP BLASCO

Peñarroya i Sada, en la substitució del base badaloní en un partit.
Peñarroya i Sada, en la substitució del base badaloní en un partit. | Tony Lara
Tot just acaba de concloure la temporada però ja s’està treballant per a la pròxima. Són molts els serrells que hi ha per tancar per conformar el projecte, que amb el pas dels dies i les setmanes s’aniran solucionant. Ara bé, un s’ha finiquitat ràpid. És el de Víctor Sada, que no continuarà sent jugador del BC MoraBanc Andorra. Cost tècnic i club no estan gens satisfets amb el rendiment del base català i ja se li ha comunicat que no se’l renovarà. En el capítol de fitxatges, precisament la direcció de joc és una de les posicions en les que més es vol encertar pel que significa.
 
És el primer moviment que es confirma des de que diumenge passat va finalitzar la fase regular, i la temporada per als andorrans. És una baixa que es podia intuir, donat el rendiment mostrat pel jugador el temps que ha estat al Principat. «No seguirà. Tal i com ho entenem nosaltres és una posició en la que necessitem un referent i que sigui capaç de liderar l’equip. No ha tingut el rol que esperàvem», exposa el president del club, Gorka Aixàs. Sada es va perdre el tram final del campionat per lesió. Al darrer matx, a València, va estar a la banqueta però Joan Peñarroya va decidir no fer-lo entrar a pista ni un sol segon, ni per entrar a les rotacions. El base tanca una etapa en la que va arribar amb el retorn a l’ACB per ser tot un referent i aportar el seu grau d’experiència a la competició, i llevat comptades ocasions no ha complert amb les expectatives generades.  
 
Remodelació de plantilla / Aquesta no serà ni molt menys l’única baixa que es produirà. Sigui qui sigui l’entrenador, Aixàs anuncia que hi haurà canvis significatius a la plantilla. El motiu no és altre que confeccionar un grup més solvent. «Volem un equip amb més esperit, perquè en algun moment no ha estat capaç de sobreposar-se a les dificultats», ja que aquesta temporada les derrotes, i com es van produir, van pesar massa entre els jugadors, el que va portar a realitzar en ocasions actuacions poc adequades pel nivell d’exigència que se’ls hi suposa. «El rendiment de l’equip en algun moment no ha estat el que esperàvem» a nivell col·lectiu, però sobretot en l’individual, trobant a faltar un major grau de competitivitat entre els components de la plantilla. Uns jugadors «sí que han rendit, però altres que han vingut a ser jugadors importants no han respòs com esperàvem».
 
En el plantejament per a la nova temporada fa temps que s’hi està treballant,un cop estava força clar que la permanència a la Lliga Endesa estava ben encarrilada. La imatge en alguns enfrontaments és el que busquen canviar. «Volem construir un equip que sigui capaç de passar mals moments», sabent gestionar les dificultats que es troben al llarg del campionat, per capgirar tendències que poden ser negatives. Aquesta és una idea de club, que ha de seguir l’ocupant de la banqueta: «Tenim clar com hauria de ser l’equip, independentment de qui sigui l’entrenador». 
 
Sense voler donar més noms, Aixàs està satisfet amb el rendiment de Betinho Gomes, que té contracte en vigor, i Luka Bogdanovic. I sobretot, com és evident, amb Georgi Shermadini, un dels puntals de l’actual conjunt i que volen que ho continuï sent, tot i saber la dificultat que suposa. «És un dels jugadors que intentarem renovar. Però pels seus números i el rendiment que ens ha donat altres clubs amb molt més potencial econòmic estaran disposats a fitxar-lo», indica el president, que tot i així provaran de mantenir-lo: «Li farem la millor oferta que poguem».El pivot, que es troba a Geòrgia de vacances, va apuntar dimarts que les pròximes setmanes espera rebre ofertes i que les estudiarà totes, l’andorrana inclosa.
 
Confiança en Peñarroya / Les pròximes setmanes es decidirà el futur del tècnic de Terrassa  Les dues parts estan en converses per posar fil a l’agulla. «Estem fent valoracions amb ell de com ha anat la temporada», admet Aixàs, que pel futur vol quelcom més. «Ho estem valorant. Ara toca donar un pas més» com a conjunt i entitat, i per aconseguir-ho «la persona ens ha d’aportar això. Si veiem en ell la capacitat de seguir creixent i donar un pas més, serà ell. Si no, no». Personalment, el president aposta per a que Peñarroya segueixi. «M’agradaria que fos ell», perquè creu que encara té recorregut al club: «Els cicles s’acaben quan hi ha algú que no et pot aportar res. Crec que encara té capacitat per donar-nos més». És la primera opció però també es valoren altres possibilitats: «No s’ha parlat amb ningú però s’han estudiat perfils».
 
Balanç positiu / A pesar de la imatge mostrada en certes ocasions, Aixàs veu amb bons ulls com s’ha desenvolupat la campanya. «No puc estar enfadat per la temporada. Estic content de com ha anat perquè estem en aquesta lliga un any més i hem crescut com a club», per tant, «sí que hem fet un pas endavant», i destaca tot l’esforç que suposa. «Tenim molt clar el que ens ha costat arribar fins aquí. És molt complicat», i per aquest motiu considera que s’ha de mesurar en la justa mida: «No tinc la percepció que hagi estat valorat en si mateix. No podem perdre de vista quina és la nostra realitat». Però també és crític i «a nivell de balanç evidentment es poden fer lectures contraposades. No acabem amb les sensacions que ens haguessin agradat», degut que un cop els play-off van allunyar-se, igual que el descens, «hem acabat sense objectius i així és difícil competir». Si més no, «la diferència és que l’any passat vam patir molt i aquest amb el mateix balanç no ho hem fet».
PUBLICITAT
PUBLICITAT