PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pas del Tour posa en alerta la seguretat

La comissària major, Teresa Ferreira, rep instruccions a París

Per EL PERIÒDIC

El ministre francès d’Interior, Bernard Cazeneuve, i el director del Tour, Christian Prudhomme, ahir a París.
El ministre francès d’Interior, Bernard Cazeneuve, i el director del Tour, Christian Prudhomme, ahir a París. | BERTRAND GAY / AFP
El Tour de França està en alerta, perquè França se sent un objectiu dels atacs terroristes. Amb  els últims atemptats que ha rebut el país sobre la taula, i donat el fet que l’Estat Islàmic el té com a permanent punt de mira, tant des d’ASO, organitzadors de la cursa francesa, com des del Govern de Francois Hollande volen extremar les precaucions, i per això els sistemes de control de la pròxima edició del Tour. Andorra, que rebrà l’etapa del 10 de juliol, amb sortida a Vielha (Catalunya), ha estat present a París per tal de conèixer els protocols de seguretat. La Policia andorrana ha estat representada per la comissària major, Teresa Ferreira.
 
Ferreira és la responsable del sistema de control de la situació al Principat, i per tant el seu viatge a la capital francesa per conèixer de prop la metodologia de treball del Tour de França, que treballa de la mà amb la Gendarmeria i el ministeri de l’Interior gal. 
 
23.000 gendarmes i policies / França s’ho prendre molt seriosament i lluitarà per mantenir intacta la seva imatge internacional i preservar els seus ciutadans i visitants durant les tres setmanes de la cursa francesa. La carrera estarà coberta per 23.000 gendarmes i policies, però el que crida l’atenció és el dispositiu extra en posar en funcionament, per primera vegada en aquesta competició, la unitat d’elit de la Gendarmeria (GIGN), que es desplegarà en els 3.500 quilòmetres amb què compta la prova. El Tour de França acull al llarg de tots els dies de cursa uns 12 milions de persones, i per això, segons va manifestar ahir el ministre d’Interior francès, Bernard Cazeneuve, l’objectiu és «garantir la seguretat dels corredors i del públic sense alterar la dimensió festiva» de l’esdeveniment.
 
Treball col·lectiu entre països / Andorra rebrà dintre de les seves fronteres, com és habitual sempre que acull el Tour, els gendarmes motoritzats que tanquen la cursa, obren aquesta, i mantenen la seguretat, però a més la Policia d’Andorra s’haurà de posar també en coordinació amb els Mossos d’Esquadra de Catalunya i la Guàrdia Civil, ja que l’etapa del 10 de juliol que rebrà Andorra, i que finalitzarà a la Coma d’Arcalís, vindrà de Vielha (Val d’Aran) travessant el Port del Cantó i passant per la Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT