PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’Esbart, l’Orfeó, els fallaires i els gegants reben 70.000 euros

Andorra la Vella atorga les ajudes anuals a les associacions culturals

Per EL PERIÒDIC

Una actuació de l’Esbart Dansaire.
Una actuació de l’Esbart Dansaire. | TONY LARA
El Comú d’Andorra la Vella ha atorgat les subvencions culturals anuals a les entitats de la parròquia, convocatòria en què ha repartit 104.500 euros. En aquesta edició, hi ha quatre associacions que, per primera vegada, han rebut una consideració especial en haver estat declarades d’interès públic: l’Esbart Dansaire, la Gresca Gegantera, l’Associació de Fallaires i l’Orfeó Andorrà. En total, les quatre entitats han rebut una aportació d’uns 70.000 euros.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella ha estat subvencionat amb 26.300 euros, a més de 4.000 euros per finançar el desplaçament a Corea del Sud, on participarà com a convidat al Festival Mundial de Dansa de Cheonan, que se celebrarà del 28 de setembre al 2 d’octubre.
Quant a la resta d’entitats d’interès públic, l’Orfeó Andorrà ha estat dotat amb 15.780 euros, la Gresca Gegantera, amb 14.000 euros, i l’Associació de Fallaires, 2.848 euros per desenvolupar el projecte de l’escola folk.

A més, tant l’Esbart com la Gresca Gegantera han signat un conveni amb el Comú d’Andorra la Vella mitjançant el qual es garanteixen una subvenció anual.

Pel que fa a la resta de subvencions culturals, el comú ha repartit  24.500 euros a diferents projectes d’entitats culturals. La subvenció més gran, d’ uns 11.800 euros, ha estat per a l’Agrupació Sardanista, que aquest maig ha celebrat la Final de la Sardana de l’Any i que el pròxim 25 de juny celebrarà l’Aplec de la Sardana. A més, tant el Cineclub de les Valls com l’Associació d’Amics dels Orgues s’han beneficiat d’una subvenció d’uns 3.000 cadascuna. Àgora Cultural, la Societat Andorrana de Ciències i el Club Internacional d’Andorra han obtingut ajudes d’entre 1.000 i 1.500 euros. La Xarranca i la Fundació Marcel Chevalier s’han fet amb subvencions inferiors a 1.000 euros.

Finalment, el comú també subvenciona amb 10.000 euros l’organització de les festes dels barris de la parròquia, com el Puial o la Margineda.

Des del comú s’ha volgut aclarir que «algunes entitats culturals no han obtingut subvenció perquè, o bé els seus projectes no s’han adequat als criteris d’atorgament, o bé perquè ja s’havien beneficiat al febrer d’un altre tipus de subvencions específiques atorgades amb motiu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura». Per aquesta finalitat, la corporació va destinar una partida específica de 20.000 euros per a les activitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT