PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Un cafè entre polítics

La inauguració del primer Starbucks a Andorra reuneix a diverses autoritats del país sota el concepte d’obertura econòmica

Per LÍDIA RAVENTÓS

L’ambaixador dels EUA al costat de Saboya ahir a la inauguració.
L’ambaixador dels EUA al costat de Saboya ahir a la inauguració. | ANA/M.B.
Un gran desplegament d’autoritats va inaugurar ahir la primera franquícia al Principat de la marca de cafeteries nord-americana Starbucks. L’acte va estar presidit pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i per l’ambaixador dels Estats Units a Espanya i Andorra, James Costos, i va comptar amb la presència d’altres personalitats polítiques com els cònsols d’Andorra la Vella i el cònsol menor d’Escaldes-Engordany. També va destacar la presència de la baronessa Thyssen.

Tot un acte protocol·lari per presentar el nou local d’una empresa privada que l’Executiu va emmarcar sota el concepte «d’obertura econòmica». Per Saboya, l’arribada de la cafeteria nord-americana aportarà a Andorra un plus en forma «d’experiència única». I és, a més, un exemple clar, segons el ministre d’Afers Exteriors, «de com d’interessant pot resultar Andorra per una empresa americana» i al mateix temps de «com d’interessant resulta per Andorra que les empreses americanes vinguin a instal·lar-se aquí».

Entre els exemples de la relació i els vincles econòmics entre ambdos països del discurs del ministre Saboya no han faltat tampoc referències a la venda de Vall Banc. «Tenim l’expectativa que JC Flowers pugui estar present al sector financer andorrà i per tant la realitat d’empreses americanes que puguin estar interessades en l’economia andorrana està també sobre la taula», va manifestar. Tampoc van faltar referències a la necessitat de potenciar l’anglès a les escoles o a les col·laboracions com la que es té amb l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).

L’esdeveniment inaugural va acabar amb un tast de diferents tipus de cafè entre les autoritats i sense la presència dels mitjans de comunicació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT