PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els dos agents implicats en casos judicialitzats continuen al Cos de la Policia

Espot supedita la seva continuïtat a la determinació dels tribunals

Per marisa da costa

Els agents protagonitzen un acte d'honor a l'himne i a la bandera, ahir.
Els agents protagonitzen un acte d'honor a l'himne i a la bandera, ahir. | Tony Lara
Els dos agents del cos de la Policia que es troben implicats en casos actualment en tràmit a la Batllia continuen exercint els seus càrrecs en el si del cos. Cap dels funcionaris ha estat apartat del servei malgrat, d’una banda, ser part de la investigació pel delicte contra la intimitat consegüent de la difusió de la fotografia en què apareixia la noia que moria en un accident a la N145 el passat gener. De l’altra, continua igualment treballant el policia suposadament involucrat en un cas de distribució d’euros andorrans. El ministre de Justícia, Xavier Espot, justifica la continuïtat dels membres del servei d’ordre per la necessitat de «respectar la presumpció d’innocència». 
 
Tal com va exposar el responsable del cos, en ambdós casos es va obrir un expedient disciplinari i, en funció de la sentència dels tribunals, es procedirà a la suspensió. Els agents mantenen doncs la seva tasca «en un lloc que no pot comprometre les resultes de les investigacions que s’estan duent a terme», segons va matisar Espot. 
 
La Llei de la Policia que ha d’entrar a tràmit parlamentari el proper mes –i malgrat que a «la llei vigent també hi ha mecanismes que permeten suspendre de sou i feina» un agent «immers en una causa penal» per fets «greus»– contempla «una sanció més rigorosa» per a aquestes pràctiques que, va recalcar Espot, cal distanciar d’una condemna penal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT