PUBLICITAT

GUIPÚSCOA

Jornet guanya per vuitè cop la marató Zegama-Aizkorri

L’esportista ha completat els 45 km de la prova en tres hores i 50 minuts

Per EL PERIÒDIC

Jornet arriba a la meta.
Jornet arriba a la meta. | JAVI COLMENERO
Kilian Jornet ha tornat a guanyar, i ja en van vuit, la Zegama-Aizkorri, la marató de muntanya del País Basc, una de les curses més emblemàtiques del món tant a nivell competitiu com per la presència d’aficionats. En aquesta edició, Jornet ha completat els 45 quilòmetres i 2.750 metres de desnivell positiu en tres hores i 50 minuts.

La Zegama-Aizkorri ha estat marcada novament pel fred i la pluja i, per tant, per la presència de fang. El cap de files de Salomon s’ha disputat el liderat amb el basc Aritz Egea, que ha acabat abandonant, i després amb el suís Marc Lauenstein, que tampoc li ha pogut seguir el ritme i ha finalitzat segon (3:59:22). El tercer lloc ha estat per a l’espanyol Luis Alberto Hernando (4:00:05), un dels favorits a guanyar la Copa del Món enguany en absència de Jornet.

Segons ha informat RàdioSeu, el corredor cerdà ha dit que durant la cursa s’ha trobat «molt bé» i ha valorat com a «increïble veure any rere any l’ambient que hi ha a la muntanya». Jornet reconeix que el suport dels aficionats a la Zegama-Aizkorri «posa la pell de gallina només sortir de la plaça» i és «la millor marató de muntanya del món».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT