PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

L’ajuntament de la Seu aprova 40 idees per al pressupost participatiu

La població major de 16 anys podrà votar les cinc propostes que trobi prioritàries

Per EL PERIÒDIC

Formulari de votació amb les 40 propostes que poden ser votades als pressupostos participatius.
Formulari de votació amb les 40 propostes que poden ser votades als pressupostos participatius. | AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL
La comissió tècnica municipal dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha realitzat la valoració de les 186 propostes noves presentades en l’edició d’enguany, de les quals 40 passen a la fase de votació. Per fer la validació, la comissió ha analitzat la viabilitat legal i tècnica de cada proposta i n’ha calculat el pressupost d’execució.

De les 186 propostes presentades, 86 han resultat vàlides tècnicament però, d’aquestes 86, 29 estaven repetides, sis ja s’estan duent a terme, i 18 estan previstes per a la seva execució. A les 33 propostes aprovades s’hi sumen set recuperades de l’edició anterior, per tant, el total de propostes a votar seran 40.

D’entre les 40 propostes que la ciutadania de la Seu podrà votar, hi ha la de fer un camí amic perquè la canalla pugui anar sola a l’escola, instal·lar més aparcaments per a bicicletes o elevar el passos de vianants del passeig Joan Brudieu.

Les propostes descartades ho han estat per diferents motius: 23 per no ser viables tècnicament, 10 per no correspondre a competències municipals, cinc per excedir la partida pressupostària, cinc perquè no fan referència a cap inversió, tres no són sostenibles, i 44 estan repetides de les propostes no vàlides.

La comissió tècnica ha argumentat els motius de no viabilitat que, juntament amb les propostes vàlides, es podran consultar a la pàgina web de l’ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha destacat com a «molt positiu l’augment de propostes realitzades, així com l’agilitat a l’hora de fer-ne la valoració per part dels tècnics corresponents». «És un projecte que reflecteix la transversalitat de treball entre àrees del consistori i la voluntat d’incentivar la participació ciutadana. Ara només cal que les votacions siguin, també, molt nombroses».

 La següent fase dels pressupostos participatius 2016 és el procés de votacions que es durà a terme entre el dilluns 30 de maig i el dissabte 4 de juny, i on es podran votar cinc de les 40 propostes.

Fase de votació del 30 de maig al 4 de juny

La fase de votacions tindrà lloc entre el 30 de maig i el 4 de juny. Les persones empadronades a la Seu d’Urgell i majors de 16 anys podran votar fins a un màxim de cinc propostes que considerin prioritàries. La ciutadania rebrà a les seves bústies el formulari on hi ha registrades les 40 propostes vàlides i on podrà marcar les cinc propostes que prefereixi. Les votacions es podran formalitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, a la Biblioteca Sant Agustí, al centre cultural Les Monges, i al pavelló poliesportiu, on hi haurà una urna per dipositar la butlleta. Les cinc propostes més votades es presentaran en un acte públic el 14 de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT