PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La màgia i el ‘western’, temes del 3r Laboratori de les Arts

L’activitat, que engloba diferents disciplines escèniques, durarà dues setmanes

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la tercera edició del Laboratori de les Arts, ahir al Comú de Sant Julià.
Presentació de la tercera edició del Laboratori de les Arts, ahir al Comú de Sant Julià. | ANA/B.N.
La tercera edició del Laboratori de les Arts s’amplia a dues setmanes en què es desenvoluparan dues temàtiques: la màgia i el western. La formació l’organitzen el Comú de Sant Julià de Lòria, l’Escola d’Art, l’Escola Líquid Dansa i l’Animal Escola Teatre i engloba diferents activitats formatives en l’àmbit de les arts escèniques, que tindran lloc les setmanes del 4 al 8 i de l’11 al 15 de juliol. El Laboratori de les Arts està dirigit a canalla d’entre 6 i 12 anys, i tot i que els participants han de triar una activitat escènica dominant, tots els inscrits fan un tast de totes les disciplines artístiques que s’imparteixen.

La proposta d’ampliar el calendari, que aquest estiu es farà com a prova pilot, sorgeix de les demandes de molts dels participants de la segona edició, que van trobar que una setmana era poc temps per aprendre totes les disciplines, va explicar ahir Mònica Vega, de l’Escola Líquid Dansa, segons informa l’ANA.

Quant a la temàtica d’enguany,  la primera setmana se centrarà en el món del western, mentre que la segona tractarà el món de la màgia i els éssers fantàstics. L’horari de l’activitat és de 9.30 hores a sis de la tarda, però també s’ofereix un servei de permanència de les 08.30 a les 9.30 hores, i de sis a set de la tarda.

El conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va criticar que durant l’últim any la corporació s’ha limitat a ser un arrendatari d’espais i va assegurar que, a partir d’ara, «volem fer un pas endavant i convertir-nos en coorganitzadors de l’activitat assumint els costos dels espais on es desenvoluparan les activitats». Roig va afegir que «mantenim la voluntat de construir un projecte que aposti per una formació integral del jove artista».

Les escoles d’arts escèniques organitzadores del Laboratori de les Arts han celebrat que «hi ha la intenció d’escoltar-nos i anem tots en el mateix vaixell», referint-se a l’actitud del comú.

Per la seva banda, Irina Robles, de l’Animal Escola Teatre, va recordar que les inscripcions es poden formalitzar en qualsevol de les tres escoles organitzadores o al comú lauredià  fins al 17 de juny. L’activitat val 100 euros, amb diversos descomptes.

Després de les dues setmanes al Laboratori de les Arts, els participants demostraran què han après amb una escenificació que tindrà lloc al Teatre Comunal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT