PUBLICITAT

LA MASSANA

Flors, espectacles i una planta carnívora a l'Andoflora 2016

La fira compta amb un pressupost d’entre 40.000 i 50.000 euros

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de la 23a edició d’Andoflora, ahir.
Presentació de la 23a edició d’Andoflora, ahir. | COMÚ DE LA MASSANA
Andoflora compleix 23 edicions. La fira de la planta i la flor arriba un any més a la Massana amb més d’una vintena de propostes d’educació medi ambientals, lúdiques i culturals.

Enguany, la plaça de les Fontetes tornarà a ser l’escenari d’Andoflora i albergarà 24 estands, «el màxim que pot acollir» l’indret, «degut a les dimensions i la distribució», segons va matisar ahir la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo, durant la presentació de la fira.

Així, les casetes de fusta de la plaça contindran objectes i elements de jardineria, floristeria, alimentació i decoració. Però serà tota la parròquia qui oferirà diverses activitats per donar cabuda i amenitzar, aquest cap de setmana (27, 28 i 29 de maig), l’Andoflora 2016.

El pressupost de la fira per aquesta edició «és el mateix que fa cinc anys», va puntualitzar Pozo. El comú disposa d’una partida pressupostària anual de 120.000 euros per realitzar el Mercat de Nadal i l’Andoflora, per aquest darrer esdeveniment, s’han emprat entre uns 40.000 i 50.000 euros (aquest any). Els colors blanc i vermell seran els amfitrions d’aquest edició.

La fira ornamentarà diferents indrets de la parròquia amb flors i elements decoratius recolzats sobre aquestes cromàtiques. Així, sota una tonalitat «d’amor i passió», segons va comunicar la directora de Cultura, Montse Checa, Andoflora aprofitarà les decoracions per «realitzar fotografies a les parelles que visitin l’acte i després es farà un concurs popular on els ciutadans podran votar la que més els ha agradat».

Aquest, però, no serà l’únic concurs. Hi haurà quatre espais de la parròquia (la parada d’autobús de Centre Vila, l’espai d’inauguració d’Andoflora, la Plaça del Pi i les escales del pujador de les escoles) decorats per empreses del país amb motius florals i acordes amb la fira, seran també els ciutadans qui podran decidir quin ha estat el lloc millor ornamentat. Les votacions es podran fer a l’oficina de turisme de la Massana. Aquesta és una oportunitat per mostrar «el talent dels empresaris del sector del país», va assegurar una de les participants. També hi haurà un concurs d’aparadors, o un de composicions florals per a interiors on els mateixos visitants hi podran participar per mostrar els seus dots artístics. Els interessats s’han d’inscriure a l’oficina de turisme.

Emprenedors

Entre els estands participants hi haurà el de l’emprenedor Xavi Mora, que porta la seva creació, el Voltasol, a la fira. Es tracta d’un test dissenyat a Andorra i que està tenint «un gran èxit a diversos països», segons va destacar el creador. Està dissenyat a mà i format per terracota amb la base cònica que permet el moviment en funció del recorregut del sol per facilitar el moviment de la planta i ajudar-la a créixer millor.

El disseny del test també facilita el desplaçament d’aquest i evita que pugui caure «pels forts vents de la tramuntana». Aquest i altres enginys del món florals es podran trobar a l’Andoflora d’aquest any. El Club Piolet també ha volgut participar en l’edició, i aprofitant que és el seu desè aniversari, el club oferirà un espectacle infantil del Gran Sabanni al teatre de les Fontetes.

Programa

La inauguració es farà divendres a les 12.00 hores. Durant els tres dies de fira, es realitzaran diverses activitats. Entre aquestes, en destaca ja com a tradició el concert de cloenda, que es farà divendres i dissabte a les 19.00 hores (el primer de Vibrand en clau de sol i el segon de Versus). Així com els diversos tallers infantils i una desfilada de rams de flors de núvia a càrrec dels nois del Punt Jove de la parròquia.

Andoflora també oferirà actuacions de dansa i teatre, com una coreografia que farà l’Escola Líquid Dansa, on segons va destacar la professora i co-directora de l’escola, Veronica Perez, es representarà a «unes floristes que cuiden una bella flor que finalment s’acaba convertint en una planta carnívora , i com era d’esperar, es menja a les seves cuidadores».

L’Andoflora 2016 finalitzarà a les 20.00 hores de diumenge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT