PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els psicòlegs demanaran a la CASS ser inclosos a la cartera de serveis

El Col·legi s’ha reunit amb els grups parlamentaris i ara anirà a la parapública

Per E. J. M.

El president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández.
El president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández. | TONY LARA
El Col·legi de Psicòlegs acudirà directament a la CASS per sol·licitar que la seva activitat sigui inclosa « a la cartera de serveis públics», és a dir, que la visita al psicòleg sigui reemborsada per la CASS.

El president del Col·legi, Òscar Fernández, va comparèixer ahir davant de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient per exposar als grups parlamentaris la seva situació. «Tots estan sensibilitzats, hi ha molt bona predisposició, però d’aquí a veure si se’n desprèn alguna acció...», va matisar Fernández. De la compareixença, el que ha quedat clar és que els psicòlegs han de fer pressió directament a la direcció i/o al Consell d’Administració de la parapública. A més, també tornaran a demanar cita amb el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany. El col·lectiu s’hi va reunir poc després que Marfany prengués possessió del càrrec, però ara, uns mesos després, creu que els podrà una resposta.

Amb tot, de la trobada amb els parlamentaris, els psicòlegs s’han endut el compromís del grup mixt (SDP i PS) que els donaran suport en les seves iniciatives.

Fernández va recordar les dificultats per les quals passen els psicòlegs que tenen consulta privada ja que es troben amb què «una part de la sanitat pública ens fa la competència». El Servei de Salut Mental del SAAS ofereix les consultes psicològiques, que després són reemborsades per la CASS. El president dels professionals de la psicologia comenta que si els inclouen a la cartera de serveis públics, «podríem descarregar de feina els col·legues del SAAS».

A més, les consultes privades tenen un avantatge: no hi ha llista d’espera i la sessió és d’una hora, mentre que al servei públic les visites són d’entre 20 i 40 minuts. La diferència principal es troba en les tarifes: les consultes privades no són reemborsables i, per tant, «quan algú necessita un tractament psicològic s’ho pensa molt», insisteix Fernández. Ara, la pilota estarà al teulat de la CASS.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT