PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Detingut un home amb un gos perillós deslligat i sense morrió

El propietari del ca va oposar resistència greu contra els agents que el van alertar

Per EL PERIÒDIC

Un cartell alerta de la presència d’un gos perillós en una finca.
Un cartell alerta de la presència d’un gos perillós en una finca. | DANI MORELL
La Policia ha detingut un home com a presumpte autor d’injúries, amenaces i resistència greu a funcionaris en l’exercici de llurs funcions. Els fets van ocórrer el passat dia 19, pels voltants de la mitjanit, quan un home, de nacionalitat andorrana i 31 anys, va ser controlat pels agents de circulació del Comú de Sant Julià de Lòria per cometre una infracció administrativa, ja que portava un gos de raça potencialment perillosa deslligat i sense morrió. Al ser alertat, l’home va mostrar una actitud desafiant envers els agents i va cometre els actes il·lícits, motiu pel qual va ser detingut per la Policia.

L’article 3.1 del Reglament sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos estableix que «a les vies públiques, a les parts comunes dels immobles col·lectius, als transports públics i als llocs i als espais d’ús públic en general, els gossos a què fa referència l’article primer han d’anar lligats i proveïts d’un morrió que impedeixi a l’animal una obertura completa de la mandíbula, i en cap cas no poden ésser conduïts per menors de 18 anys».

Segons la norma, els gossos considerats potencialment perillosos són els de les races, o encreuaments, següents: bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasiler, mastí napolità, pitbull terrier americà, gos de presa canari, rottweiler, staffordshire terrier americà, sttafordshire bull terrier (anglès), bulldog americà, akita inu i tosa inu.

L’incompliment de la normativa pot suposar una sanció administrativa molt greu, de 3.000 a 12.000 euros i, fins i tot, el comís de l’animal.
D’altra banda, la Policia va detenir la matinada de diumenge un noi com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física de les persones, i injúries, amenaces i resistència greu funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions.La Policia va acudir en un punt de la via pública, pròxima un local nocturn d’Escaldes-Engordany, perquè arran d’una discussió banal un home va provocar lesions a dues persones que es trobaven al lloc dels fets. Quan la Policia va voler controlar el presumpte agressor, aquest va mostrar una actitud molt hostil envers els agents interventors. El detingut és un jove de 27 anys de nacionalitat portuguesa.

Durant la setmana passada, la Policia també va detenir home com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces i maltractaments en l’àmbit domèstic, i possessió il·legítima d’una arma de foc (una escopeta calibre 12). El detingut és un home de 46 anys, de nacionalitat francesa.

Els agents també han informat de la detenció d’un andorrà de 22 anys, com a presumpte autor de conducció d’un automòbil sota el consum de productes estupefaents (positiu al cànnabis). També han detingut a la frontera hispanoandorra del riu Runer, un home de nacionalitat portuguesa de 33 anys, que accedia al Principat en possessió d’una ínfima quantitat de metamfetamina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT