PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

10 projectes i un mateix camí

Andorra fomenta activitats de prevenció d’allaus, fluxos comercials transfronterers i xarxes d’hidrogen

Per ESTEFANIA GRACIA

Andora participa en 10 projectes per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre França, Espanya i el Principat.
Andora participa en 10 projectes per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre França, Espanya i el Principat. | EL PERIÒDIC
En l’àmbit de la dinamització de la innovació i la competitivitat, el Principat ha aconseguit introduir-se a la primer convocatòria del programa Poctefa pel període 2014-2020 amb 10 projectes. D’aquests, set es componen d’iniciatives emmarcades en el canvi climàtic, mentre que les altres tres se centren en la prevenció d’allaus, els fluxos comercials en l’espai transfronterer i el subministrament d’hidrogen. Per realitzar dits projectes, el Principat comptarà amb una subvenció de 9,2 milions d’euros provinents del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (Feder).

Segons el representant d’Andorra del comitè de programació de Poctefa, Pere Roquet, aquesta xifra és tot un «èxit», perquè «són 10 projectes i estem per sobre la mitjana dels altres socis que participen en el programa».

Roquet també destaca que la presencia del Principat no és merament governamental, ja que fundacions o entitats del país han mostrat el seu interès i han volgut formar part d’aquests projectes. Així, per dur a terme les diverses iniciatives de Poctefa, Andorra comptarà amb la Fundació Privada Bomosa, l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), la Cambra de Comerç i el mateix Govern.

En aquesta primera convocatòria, el comitè de Poctefa ha acceptat un total de 58 projectes que rebran 71.200.000 euros per impulsar les iniciatives realitzades en les zones litorals i a banda i banda dels Pirineus.

Projectes que s’han quedat fora / Roquet destaca que en la primera convocatòria de Poctefa s’han presentat prop de 200 projectes (entre tots els territoris participants). D’aquests, 17 comptaven amb la presència d’Andorra, però finalment, només 10 han estat acceptats. Tot i això, el representant assegura que s’intentarà recuperar algun projecte per la segona convocatòria, ja que Poctefa compta amb aquesta i fins i tot amb una tercera.

D’aquesta manera, el representant del comitè matisa que li tindria especial «il·lusió» en recuperar un dels projectes rebutjats. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el sector agrari que tractaria accions relacionades amb la carn de boví.

Més informació a l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT