PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Casamajor és l’Esteve de ‘Laia’, d’Espriu

L'actor destaca la fidelitat de la pel·lícula

Per El Periòdic

Roger Casamajor, a l’esquerra, amb Miranda Gas i Ivan Benet.
Roger Casamajor, a l’esquerra, amb Miranda Gas i Ivan Benet. | El Periòdic
Televisió de Catalunya estrenarà properament Laia, l’adaptació al cinema de la novel·la homònima de Salvador Espriu. L’actor Roger Casamajor és un dels tres coprotagonistes, i interpreta l’Esteve, l’amant de la Laia (Miranda Gas) i el millor amic del seu marit, el Quelot (Ivan Benet). La versió de Laia per a Televisió de Catalunya, la dirigeix Lluís Danés, amb guió de Lluís Arcarazo i Maria Jaén. El film ha estat rodat a Arenys de Mar, la Sinera d’Espriu.
 
La Laia és una dona que no encaixa en una societat masclista i oprimida. El Quelot i l’Esteve són pescadors, i amics, i la Laia es casa amb el primer, però el seu marit acaba esdevenint un home violent. L’Esteve esdevé l’amant de la Laia.
 
Per a Casamajor, l’adaptació de la novel·la «és molt fidel, amb molt poc diàleg i en què s’expliquen moltes coses amb mirades, actituds, i és molt agraït tant per a l’actor com per a l’espectador». L’actor afegeix que «la novel·la és molt precisa, amb paraules molt ben triades i això és molt d’agrair. No és de fàcil lectura, perquè cal una reflexió constant. Però jo he gaudit molt i penso que la pel·lícula convidarà a reflexionar. A més, el director ha sabut traslladar molt bé el món d’Espriu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT