PUBLICITAT

Lleida

Unió de Pagesos posa càmeres per gravar els atacs

La fi és instar al Govern a actuar per reduir els danys a l’agricultura

Per El Periòdic

Els pagesos tiren endavant noves mesures de vindicació.
Els pagesos tiren endavant noves mesures de vindicació. | El Periòdic
Davant la passivitat del Govern i la desatenció a unes reivindicacions de temps enrere, la Unió de Pagesos ha optat per un nou canal pel s’espera que l’Administració prengui consciència de la necessitat d’actuar per evitar els atacs dels animals salvatges al bestiar de muntanya. Així, l’agrupació ha comunicat la instal·lació de càmeres de seguretat en diferents punts per tal de capturar els voltors tot atacant ramats vius.
 
El responsable de les comarques de muntanya d’Unió de Pagesos, Joan Guitart, va assegurar que «s’estan col·locant càmeres per tal de gravar voltors atacant a animals vius». Guitart va apuntar que «si volen que ho demostrem amb imatges ho farem, hi ha atacs cada dia, el voltor es va protegir i ara ataca als animals vius».

Va voler afegir que «s’han acostumat a atacar, els és més fàcil, ataca als corders acabats de parir». En aquest sentit va tancar dient que «el pagès hi ha d’estar a sobre i passar nit i dia amb el ramat per a poder-ho evitar», segons informa l’agència ACN. Ramaders i agricultura d’Unió de Pagesos van protestar divendres passat a l’entrada de la Junta del Parc de l’Alt Pirineu a la qual ha assistit el Director General de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles. Miralles per la seva part ha afirmat que «ens asseurem a parlar per arribar a acords amb els ramaders i agricultors, entenc el sector i entenc que els atacs molestin».
 
Creixement dels sanys/ Pagesos i ramaders reclamen que s’apliquin mesures urgents per pal·liar els danys que provoca la fauna salvatge en les seves explotacions i plantacions en zones de muntanya. Segons el sindicat els danys no han parat de créixer els darrers anys amb l’increment continuat de les poblacions de fauna després de la reintroducció i d’una falta de gestió adequada. Els ramaders apunten directament a la reintroducció i sobre protecció de l’ós i del voltor, que segons ells, ataquen i causen danys als ramats. 
 
En el cas dels agricultors la queixa va encarada al dany que les sobre poblacions de cérvols, senglars o muflons, causen a les explotacions agràries. En relació a la reintroducció de l’ós al Pirineu, Guitart, va apuntar que «els pagesos del territori diuen no a l’ós, però que quan parlem amb la gent del territori tampoc el volen, i si parlem més lluny als visitants, també diuen que no volen l’ós». Guitart va dir que «com més llunys s’està del territori més es vol l’ós, quan hi has de conviure ja no és tan fàcil». Des d’Unió de Pagesos també es diu que en altres zones d’Europa on es van aplicar plans per reintroduir l’ós, com Àustria, ara s’estan tirant endarrere, ja que no es veuen tan beneficiosos pel territori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT