PUBLICITAT

Andorra la Vella

Fomentar la igualtat en les diferències

Associacions i grups polítics confien que la nova llei ajudarà a avançar en la matèria i disminuir les discriminacions amb una major «agilitat administrativa»

Per EL PERIÒDIC

Bonell, Perea i Solsona davant i els participants del debat al fons.
Bonell, Perea i Solsona davant i els participants del debat al fons. | TONY LARA
Fomentar la igualtat d’oportunitats perquè diferents ho som tots. Aquest era el principal objectiu del debat organitzat per l’associació Som com Som i el Fòrum Nacional de Joventut que va tenir lloc ahir al Consell General en motiu del dia mundial per l’eradicació de LGBTIfòbia. En aquesta línia, una de les principals reivindicacions tant de les associacions com de les formacions polítiques que ahir es va posar sobre la taula és la creació de la nova Llei d’Igualtat que confien que ajudarà a avançar en aquesta matèria i disminuir la discriminació sigui quin sigui el motiu que la fomenti.

Segons va explicar el president de Som com Som, Carles Perea, la finalitat de l’acte era «nodrir-se amb idees que posteriorment es puguin aplicar en la futura llei d’igualtat que ja s’està treballant». De la mateixa manera, Perea va afegir que el nou text legislatiu «ha de ser una agilitat administrativa» ja que, tal com va apuntar, «fins ara, quan hi havia algun cas de discriminació, s’havia de denunciar per la via penal i, per tant, s’ha de buscar un caràcter més administratiu i civil».

Les seccions joves dels partits polítics amb representació parlamentària —Jordi Ribes (DA), Laura Pérez (SDP), Joel Sala (Ld’A) i Carles Sánchez (PS)– van ser els encarregats de posar veu i donar resposta als quatre punts del debat. Des del paper que tenen les formacions polítiques en la implementació de les polítiques d’igualtat, passant per les accions polítiques i legislatives que s’estan duent a terme i les seves respectives avaluacions, fins arribar al paper que hi juguen els joves i la importància de l’educació per aconseguir en un futur proper la normalització dels col·lectius que actualment estan en risc d’exclusió social. Un bon grapat de temes que no van deixar indiferent a les prop de cinquanta persones que van assistir a l’esdeveniment i entre els quals hi havia representants del món polític com la consellera liberal Judit Pallarés, la socialdemòcrata Susanna Vela, el conseller d’SDP Víctor Naudi i el ministre Xavier Espot, entre d’altres.

Amb un rol rellevant es van expressar des del públic la presidenta de l’associació Stop Violències, Vanessa M. Cortés, i la presidenta de l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA), Marta Pérez. Ambdues van coincidir en destacar que les polítiques d’igualtat «són necessàries ja, no d’aquí 30 anys». A més, van posar de manifest «la desconnexió que hi ha entre la política i la realitat del carrer». «Falta posar cor als vostres discursos», va subratllar M. Cortés recordant que encara queda molt de camí per recórrer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT