PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sindicatura regula el pagament amb les targetes de crèdit

La resolució «ordena i controla» la satisfacció de despeses sindicals

Per EL PERIÒDIC

Una sessió del Consell General.
Una sessió del Consell General. | TONY LARA
Després de les nombroses irregularitats constatades en el darrer informe del Tribunal de Comptes i que han aixecat polseguera entre l’oposició política perquè afecte un volum important d’institucions, la Sindicatura va optar ahir per fer públic un edicte pel qual regula «la utilització de targetes de crèdit amb càrrec als pressupostos del Consell General».
Els màxims representants del Consell General que ahir es van reunir, van aprovar fer pública una resolució el principal objectiu de la qual és «l’ordenació i el control dels pagaments efectuats amb targeta de crèdit» per part «del Síndic General, el Subsíndic General, el Secretari General i els alts càrrecs del Consell General i funcionaris, el lloc de treball dels quals ho requereixi, específicament autoritzats per la Sindicatura». Amb tot, la voluntat primera és que «el sistema de pagament amb targeta de crèdit s’ajusti a les previsions de la Llei general de les finances públiques».

Un cop especificades les finalitats per les quals Sindicatura tira endavant aquesta regulació, feta pública ahir a través del Butlletí General Parlamentari, es passa a desplegar les «despeses» que els abans esmentats poden satisfer amb les targetes de crèdit del Consell General i entre les quals es contempla, per exemple, despeses que «corresponen a peatges, carburants, bitllets de transport, àpats i allotjament en hotels» que deriven «d’atencions protocol·làries i de representació».

Si bé el text inclou «despeses» que «es produeixen com a conseqüència dels actes de protocol i representació» que tenen lloc «tant en territori nacional com a l’estranger», aquestes no estan exemptes de justificació. Així, més enllà en el text s’hi inclou la necessitat de presentar les liquidacions amb targeta i que els comprovants siguin «originals».

Revelació de dades/ El Butlletí que ahir publicava el Consell General inclou una pregunta del liberal Jordi Gallardo al Govern, arrel de la revelació dels correus electrònics dels empresaris que es veuran satisfets pel retorn de l’IGI, ocasionat per un error humà el passat dimecres. En aquest sentit, qüestiona al voltant de la transmissió d’aquest error a l’Agència de Protecció de Dades o sobre les «accions que ha aplicat per evitar que fets similars es reprodueixin». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT