PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Conveni per la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

Va destinat a ciutadans amb discapacitat i aturats de llarga durada

Per EL PERIÒDIC

Signatura del conveni amb l’ASPID.
Signatura del conveni amb l’ASPID. | Ajuntament de La Seu d'Urgell
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell han renovat el seu compromís amb l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID). La signatura del conveni va tenir lloc dimecres al consistori urgellenc, i ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i la presidenta de l’ASPID, Bibiana Bendicho.

L’acord té com a objectiu afavorir a la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat social, fent incidència especial en els ciutadans amb discapacitat i aturats de llarga durada de més de 45 anys d’edat.
Arran del conveni, els serveis socials seguiran informant els interessats sobre el servei d’intermediació laboral de l’ASPID i adreçant-los a l’entitat, que compta amb un programa d’inserció en què els usuaris reben orientació, formació, ocupació i promoció en el món laboral del territori, a través d’un tècnic especialitzat.

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida ofereix aquest servei a tot l’Alt Urgell des de l’any 2008, gràcies als convenis de col·laboració amb les institucions locals com el que s’ha renovat aquesta setmana.

Antecedents
Durant el passat 2015 l’ASPID va atendre a l’Alt Urgell un total de 131 persones, de les quals 36 eren discapacitades.
Els usuaris dels seus serveis van rebre 298 hores de formació i es van dur a terme 82 accions en el teixit empresarial, de les quals 37 van ser visites presencials i 46 van ser accions de seguiment.

L’entitat ha gestionat 15 ofertes laborals i 42 insercions, 10 de les quals s’han fet a través d’ofertes I007. També s’han dut a terme dos convenis de pràctiques per a dues persones en  empreses de la comarca.
Analitzant les dades dels usuaris atesos, es pot extreure que prototip d’usuari atès pel programa XOPO 14-15 de l’Alt Urgell seria un homeamb una edat més alta dels 45 anys, que no té cap discapacitat, és de nacionalitat espanyola, i que té un nivell d’estudis primaris. Es tracta doncs fonamentalment d’aturats de llarga durada i sense ingressos per prestacions o subsidis de cap mena, i per tant en una situació clara de vulnerabilitat social.

De les mateixes dades, també es pot arribar a extreure que la majoria dels participants en el programa procedeix del sector serveis i és cap a aquest àmbit laboral que sol·liciten una futura ocupació. L’entitat va sumar l’any passat 32 insercions laborals segons va informar ahir l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT