PUBLICITAT

LA MASSANA

Eixamplament d’urgència de la carretera de l’Aldosa pel Tour

La recollida de residus inclou el retorn de 30 € per tona de metalls i plàstic

Per EL PERIÒDIC

La carretera de l'Aldosa.
La carretera de l'Aldosa. | ÀLEX LARA
El Comú de la Massana ha aprovat, en la sessió de consell de comú celebrada ahir, eixamplar la carretera de l’Aldosa per facilitar el pas del Tour de França, que tindrà una etapa a Andorra el 10 de juliol. L’eixamplament té com a objectiu millorar la circulació dels vehicles per un tram que és massa estret, i alhora facilitar el pas de vianants, ja que es faran voravies per tot el poble.

Els treballs, que s’han adjudicat amb caràcter d’urgència, els realitzarà l’empresa SIMCO SU per un import de 152.000 euros. L’actuació es realitzarà en dues fases: la més urgent, abans del Tour, anirà des de la urbanització les Boïgues fins a la carretera de la Gonarda, i durant la segona fase es completarà la resta de l’eixample, que també preveu una zona de repòs. L’acció a la carretera de l’Aldosa forma part de les inversions als pobles de la parròquia per a aquest exercici, que ascendeixen a un total d’1,5 milions d’euros.

D’altra banda, el cònsol major, David Baró, ha informat sobre el procediment d’execució d’embargaments per deutes tributaris que començaran a aplicar els comuns a partir de dilluns i del protocol de col·laboració entre les entitats bancàries i els comuns. Baró ha valorat que a Andorra hi ha un alt percentatge de pagaments dins el període voluntari, al voltant d’un 80% en el cas de la Massana.

RECOLLIDA DE RESIDUS / D’altra banda, el comú va ratificar l’adjudicació realitzada pel Comú d’Encamp sobre la recollida selectiva de residus a tot el país. La concessió ha recaigut en Pirinenca de Serveis per un import de 425.000 euros. Com a novetat, el contracte inclourà el retorn de 15 euros per tona de paper/cartró i de 30 euros per tona de metalls i plàstics. Per a la Massana, la contractació suposarà un estalvi d’uns 12.000 euros l’any.

Finalment, es van aprovar els preus del servei d’Esplai diari a partir de setembre: el preu de l’esplai de matí serà de 3 euros al dia, i a la tarda, de 7 euros al dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT