PUBLICITAT

la seu d'urgell

El 8è Congrés Educació i Entorn acull 266 actors de l’àmbit educatiu

Per El Periòdic

A dalt, Batalla amb Jover, i a sota un moment de la xerrada de Villatoro.
A dalt, Batalla amb Jover, i a sota un moment de la xerrada de Villatoro. | Tony Lara
La Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell va acollir ahir  la inauguració de la 8a edició del Congrés Educació i Entorn. L’objectiu principal del Congrés, que amb docents, assessors i formadors, professors i estudiants universitaris, entre altres, va reunir a la Seu d’Urgell un total de 266 membres de la comunitat educativa procedents de Catalunya i Andorra, és reflexionar sobre l’aplicació de l’escriptura, tema central d’enguany, en l’àmbit educatiu. 
 
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Eric Jover, va recalcar que «és molt important» que des de l’àmbit educatiu se segueixi treballant «transversalment» per seguir millorant les competències d’escriptura que reben els alumnes i en aquest sentit va recordar que s’ha de reforçar l’ensenyament de la sintaxi, l’ortografia i el vocabulari perquè «al final són les eines que ens ajuden a estructurar el pensament». De forma similar, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va destacar, segons informa l’agència de notícies ANA, que la competència lingüística «és la base de qualsevol dels nostres aprenentatges», i tot i precisar que les habilitats comunicatives van evolucionant amb el pas dels anys, va recordar  que «en una societat moderna i avançada els nivells d’alfabetització es relacionen directament amb aquest desenvolupament».
 
Aquest cap de setmana, incloent la jornada d’avui, la Seu serà el centre de l’àmbit educatiu català i andorrà gràcies a la celebració del 8è Congrés Educació i Entorn, que enguany, amb 266 membres de la comunitat educativa inscrits, centrarà la seva temàtica en el coneixement i aprenentatge de l’escriptura. 
 
Importància de l’escriptura/ Durant l’acte d’inauguració, que es va celebrar ahir a la Sala Sant Domènec, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Eric Jover, va posar de manifest la importància que des de l’àmbit educatiu se segueixi treballant de forma transversal per seguir millorant les competències d’escriptura, ja que tal com ha indicat, «la sintaxi, l’ortografia i el vocabulari finalment són les eines que ens ajuden a fer un pensament més fort».
 
Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, que va recalcar que la competència lingüística «és la base de qualsevol dels nostres aprenentatges», va recordar que «ens cal competència escrita en tots els àmbits de la nostra vida» i va afegir que la presència massiva de l’escriptura es va aprofitar «per fer descobrir als nostres alumnes el seu ús i motivar-los a ser més cultes». 
 
De forma similar, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albet Batalla, que va animar a tots els assistents que durant les jornades del Congrés facin «un tastet de casa nostra», va explicar que en un món «altament canviant» totes aquelles estratègies que puguin suposar àncores d’estabilitat «són positives». «L’escriptura és àncora, és instrument, és clau i és passaport per circular per una vida clarament agitada i per un món que gira molt i molt ràpid», va admetre.
 
Finalment, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va posar en relleu que el Congrés «està plenament consolidat i no és fruit de la casualitat», ja que tal com va assegurar, «hi ha un molt bon saber fer al darrere i l’èxit de participació de cada edició és la nostra satisfacció».
 
L’acte inaugural va posar el punt final amb la conferència La literatura i la vida, a càrrec de l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT