PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els interns de la Comella tindran accés protegit i controlat a internet

Podran contactar amb familiars que per llunyania no els puguin visitar

Per El Periòdic

Entrada al centre penitenciari de la Comella.
Entrada al centre penitenciari de la Comella. | Tony Lara
La direcció del Departament d’Institucions Penitenciàries ha estat treballant durant gairebé un any per poder implantar l’accés a Internet de manera protegida i controlada perquè els interns en puguin fer ús, tant per contactar amb familiars que es trobin allunyats i no els puguin fer visites, com per cursar estudis a distància. L’accés a internet al Centre Penitenciari es troba disponible pels interns des del passat 7 de maig, quan es va fer una prova pilot. 
 
El primer contacte per internet va ser el d’un matrimoni que es troba ingressat a la mateixa presó i que va tenir oportunitat de conversar per videoconferència amb els seus fills menors, residents als Estats Units, i que no veien des de feia un any. Igualment una altra persona va parlar, per aquest mateix mitjà, amb la seva mare resident a Sèrbia.  
 
Així mateix, una interna que estudia a distància per la UNED ha tingut ocasió de connectar-se als diversos fòrums de la universitat, per compartir dubtes i opinions amb els altres estudiants. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT