PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reunió imminent per accelerar la construcció dels dipòsits d’aigua de la Plana d'Escaldes

Capesa vol avançar el termini en tres mesos i tenir les obres enllestides abans del 2017

Per Iván Moure

Les obres de construcció dels dos dipòsits suplementaris que s'estan fent a la Plana d'Escaldes.
Les obres de construcció dels dos dipòsits suplementaris que s'estan fent a la Plana d'Escaldes. | TONY LARA
El president de la Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (Capesa), Eduard López, té previst reunir-se en els pròxims dies amb el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet; un representant de l’empresa constructora Empub; i un altre de Suport Enginyers Consultors per tractar d’accelerar més els terminis dels dos dipòsits d’aigua que estan en construcció a la Plana i que garantiran una autonomia de 38 hores que multiplicarà gairebé per deu l’actual d’entre 3 i 4. 
 
El primer, segons el contracte signat, ha d’estar operatiu al juliol vinent i el segon està datat per al març del 2017. «Tenim previst citar-nos abans de dilluns per parlar d’això. El que volem és avançar els terminis; si no pot ser el del primer, que és més complex perquè requereix equipaments tècnics que serviran per al segon, el total. Ens agradaria que l’obra estigués acabada abans d’acabar aquest any», va explicar López a EL PERIÒDIC D’ANDORRA. 
 
Això implicaria també un augment en el cost, que actualment està pressupostat en una mica menys de 2,3 milions d’euros i que seria proporcional al temps que es pogués retallar. Segons el màxim mandatari de Capesa aquesta maniobra està beneïda pel consell d’administració, que ja abans dels aiguats que han provocat talls al llarg d’aquesta setmana tenien previst concretar una data per la reunió i poder lligar-ho tot.
 
AIGUA POTABLE DES D’AHIR AL MATÍ / Ahir al matí, poc abans de les nou del matí, el comú d’Escaldes va anunciar que el resultat de les analítiques fets durant dimecres al matí eren correctes i que per tant, l’aigua ja estava apta per al seu consum. El cel, però, va estar tot el matí amenaçant i a partir de les dues de la tarda va començar a ploure de nou, tot i que la terbolesa registrada a l’entrada de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable) era inferior a deu UNT (la unitat de mesura) d’un màxim de 30 i la de sortida, d’1,4 sobre 5. «Que plogui no vol dir que haguem de tallar l’aigua», va deixar clar López.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT