PUBLICITAT

ESCALDES.ENGORDANY

Els liberals parlen d’Europa amb la CEA i la Cambra

El grup parlamentari també es reuneix amb les ràdios privades

Per EL PERIÒDIC

El president del grup liberal, Josep Pintat.
El president del grup liberal, Josep Pintat. | TONY LARA
El compromís dels liberals amb els agents econòmics es manté. El Grup Parlamentari Liberal (GPL) es va reunir ahir amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) per parlar de les negociacions de l’acord d’associació amb Europa. Segons un comunicat emès ahir pel GPL, «els polítics han refermat el compromís per col·laborar amb els organismes econòmics i per treballar conjuntament en base als treballs i estudis ja realitzats, tant per part dels assessors d’aquests com els del Grup Liberal, posant en comú tot allò que sigui positiu per al país».

Durant la trobada, els parlamentaris liberals van subratllar «les línies vermelles que marquen els límits que el país no es pot permetre superar», mentre que la CEA i la CCIS van exposar «els seus neguits i dubtes sobre l’actual deriva en el dossier Europa i les afectacions que aquest dossier representa per al teixit econòmic i empresarial del país».

El GPL va insistir que «el moment és d’una importància sense precedents i d’una transcendència extrema. D’allò que els negociadors andorrans facin o d’allò en què cedeixin, en resultaran les mancances, carències i obligacions, algunes totalment inassumibles, a les quals haurà de fer front al Principat». Els liberals van concloure que «alguns d’aquests nous escenaris afecten de forma molt directa els sectors de l’economia».

L’URPA / D’altra banda, el GPL va conèixer ahir la recentment constituïda Unió de Ràdios Privades d’Andorra (URPA), creada per defensar, conjuntament, «els interessos de les cadenes privades en pro de la pluralitat informativa i musical, dins d’un espectre comunicatiu ric i divers».
A més, els representants de l’URPA van expressar la seva preocupació per les tarifes imposades per la Societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns (Sdadv). L’URPA demana suport institucional per evitar que «Andorra es converteixi en un país sense música, degut a la pressió que aplica l’Sdadv», insuportable per a molt negocis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT