PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern continuarà amb les anàlisis a l’aigua

Si «els mitjans tècnics ho permeten», se seguirà cercant l’origen

Per marisa da costa

El ministre portaveu, Jordi Cinca, en una roda de premsa anterior.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en una roda de premsa anterior. | Tony Lara
Les inoportunes declaracions del ministre de Salut, Carles Àlvarez, apuntant la pràctica impossibilitat de determinar l’origen del norovirus procedent de la font d’aigua d’Arinsal que intoxicava més de 4.000 persones a Catalunya va conduir ahir el portave governamental a matisar la resposta del Govern a aquesta problemàtica. 
 
Tal com va aclarir ahir Jordi Cinca, l’Executiu «no està satisfet» amb la incògnita que actualment plana sobre la procedència del virus. En conseqüència, i segons es va comprometre, el departament de Salut seguirà esmerçant tots els recursos possibles per a l’obtenció d’una resposta amb què es pugui explicar als afectats però a tota la societat la procedència d’un virus que ocasionava una intoxicació massiva. «Se seguiran fent anàlisis i contranàlisis» de l’aigua, va assegurar, «sempre que tècnicament sigui possible», va voler especificar.
 
Cessament de Lluís burgués/ El cessament de l’antic director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Lluís Burgués, «no guarda relació directa» amb les irregularitats que el Tribunal de Comptes, en la seva darrera memòria, va fer públiques i que impliquen a l’entitat.
 
A més de recordar que el cessament va tenir lloc abans no es fes pública la documentació del tribunal, Cinca va assegurar que la substitució es va fer tot responent a l’ànim de «reformar el sistema sanitari del país», tasca per a la qual es necessitaven nous professionals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT