PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els liberals proposen habilitar una segona captació a Ràmio

Els Bombers es reuneixen amb Capesa i el comú per un pla d’incendis

Per E. J. M.

Uns turistes passegen pel camí de Ràmio.
Uns turistes passegen pel camí de Ràmio. | TONY LARA
El comitè escaldenc dels Liberals d’Andorra proposa condicionar una segona captació d’aigua, concretament, a Ràmio. La idea és fer baixar, provisionalment, un tub o una mànega pel riu Ràmio fins al dipòsit de la Plana, que distribueix a gairebé tota la parròquia. Paral·lelament, els liberals d’Escaldes insisteixen en què cal buscar noves captacions, la mateixa iniciativa que va plantejar dimarts la consellera socialdemòcrata del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell.

El conseller comunal liberal, Marc Magallón, acompanyat pel president i el secretari del comitè, Alfons Clavera i Higini Martínez, respectivament, va comparèixer ahir per exposar les mesures per solucionar el problema dels talls de l’aigua. Amb tot, Magallón va puntualitzar que «no hi ha cap queixa contra el president de Capesa» i que «el Consell d’administració el formen persones que ho fan benèvolament».  

Per tot això, els liberals suggereixen que la presidència de Capesa l’assumeixi la cònsol major. A més, va recordar que el comú és l’accionista majoritari de la companyia d’aigües, amb un 6,2% de les accions. També volen constituir una comissió de seguiment amb representants de la majoria i la minoria comunal per consensuar les solucions definitives, ja que els dipòsits només seran un pegat.

A més de la nova captació, el comitè liberal insisteix que s’ha de prioritzar la interconnexió de les xarxes d’aigua potable d’Escaldes i de la capital, i reclama «un full de ruta» sobre l’actuació, el cost i les dates. També recorden que l’Hospital està embrancat amb Andorra la Vella des de l’estiu passat.

PLA DELS BOMBERS / Els liberals també van explicar ahir que el director dels Bombers, Joan Carles Recasens, s’ha reunit amb el comú i Capesa per garantir l’accés a les boques d’incendi de la parròquia en cas de necessitat, encara que hagin d’utilitzar aigua bruta per apagar focs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT