PUBLICITAT

la seu d'urgell

La Seu rebutja l’acord comercial entre la UE i els Estats Units

Tots els grups donen suport a la moció menys Convergència

Per El Periòdic

El darrer ple, on s’aprovava la moció en contra del tractat entre la UE i els EE.UU.
El darrer ple, on s’aprovava la moció en contra del tractat entre la UE i els EE.UU. | El Periòdic
El darrer ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar la moció de rebuig al Tractat Transatlàntic de Lliure Comer (TTIP per les seves sigles en anglès), que actualment estan negociant la Unió Europea (UE) i els Estats Units. El text, defensat per part de la CUP, va rebre ple suport, exceptuant Convergència, que va optar per abstenir-se.
 
La instigadora de l’oposició al tractat, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), va rebre al darrer ple a l’Administració ple suport: tant Compromís X La Seu com Esquerra (ERC) van mostrar-se favorables a rebutjar l’esmentat conveni. L’única força que va preferir no posicionar-se en la qüestió va ser Convergència, que durant la votació va optar per l’abstenció.
 
La proposta aprovada convida a l’Ajuntament a declarar la Seu «municipi lliure del TTIP», a «no aplicar la legislació que se’n derivi» i a «col·laborar amb aquelles iniciatives encaminades a aturar-lo». A més, demana al Consell Comarcal, la Generalitat i l’Estat a recolzar la declaració.
 
Compromís X La Seu i ERC són contràries a l’acord per la manca de transparència de la negociació comercial i el pes dels arguments contraris al tractat. Per la seva banda, Convergència va justificar l’abstenció perquè el document encara està en fase de negociació i caldrà saber què s’hi inclou, apel·lant a la transparència, i tenint en compte que «un acord amb els Estats Units també pot estimular el creixement econòmic», segons informa Ràdio Seu.
 
Els detractors del TTIP consideren que l’acord «va molt més enllà del comerç, ja que tindrà un impacte ampli i irreversible en molts aspectes», com la salut, l’alimentació o la seguretat dels productes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT