PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lucas, Nil, Alba i Janna, els noms més posats

La memòria d’activitats del 2015 registra un augment tant del nombre de naixements com del nombre de defuncions / L’edat mitjana de les mares se situa als 34 anys, amb la més jove de 15 anys i la més gran de 52

Per L.R.

Un nadó a la incubadora.
Un nadó a la incubadora. | TONY LARA
El top tres de noms de moda del 2015 l’han guanyat, en la secció masculina, Lucas, Nil i Martí. En la femenina, Alba, Janna i Lia. Així ho mostra la memòria d’activitats del Registre Civil de l’any passat publicada ahir on també es reflecteixen les inscripcions de naixements, defuncions, matrimonis i unions civils entre d’altres. Si ampliem el rànquing als 10 més posats hi trobem Aina, Ainoa, Júlia, Laia, Lara, Maria i Martina per noia, i Eric, Adrià, Enzo, Liam, Rodrigo, Àlex i Biel per noi.

Més parts i més defuncions

Pel que fa als naixements, les noies guanyen la partida. Dels 602 nadons nascuts el 2015, 304 van ser nenes i 298 van ser nens. En total, es va registrar un 2,7% més d’inscrits que l’any anterior, trencant la tendència a la baixa dels darrers anys. Per territoris, com és habitual la parròquia amb més naixements va ser Andorra la Vella amb 180 infants, seguida d’Escaldes-Engordany amb 119, ja que són les parròquies amb més població.

Quant a l’edat de les mares, també segueix creixent. La mitjana del 2015 es situa als 34 anys, amb la més jove de 15 anys i la més gran de 52.

En referència a les defuncions, el darrer any també es va registrar un increment respecte el 2014. En total, van ser 302 assentaments, dels quals 286 van tenir lloc al Principat –13 més que l’any anterior.

La memòria també destaca un descens del nombre de separacions i un augment dels divorcis, que van suposar 87 en cada cas. A l’altra cara de la moneda, els matrimonis i les unions civils a Andorra van sumar 247, dels quals 13 van ser unions civils. D’aquestes, set corresponen a parelles masculines i sis a parelles femenines. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT