PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra torna a suspendre en matèria d’igualtat

Antoni Martí es reuneix amb el comissari europeu dels Drets Humans

Per El Periòdic

Antoni Martí amb el comissari europeu dels Drets Humans, Nils Muižnieks.
Antoni Martí amb el comissari europeu dels Drets Humans, Nils Muižnieks. | Tony Lara
Suspens molt baix per a Andorra en matèria d’igualtat. L’informe que anualment efectua l’Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA, per les seves inicials en anglès) en conjunt amb assessors i experts territorials per avaluar la situació del col·lectiu LGBTI arreu d’Europa únicament dóna un 3,2 sobre 10 al Principat.

La baixa puntuació torna a col·locar el país en la zona mitja de la graella general. D’entre 49 països, ocupa el 24è lloc. Aquesta posició, no obstant, suposa una escalada respecte de l’any passat, en què ocupava la 28a plaça. Aquesta millora es deu, tal com es desglossa al breu informe fet públic a través del lloc web Rainbow Europe 2016, a petites modificacions al llarg del darrer exercici.
 
El primer dels punts dèbils destacat a l’informe és la falta de referència del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals (LGBTI) al Codi nacional en l’àrea que ateny a la violència i la integritat de les persones. Així, lamenta que actes punibles com la violació no facin esment directe i específic de les persones que representa. A més de denunciar la falta d’acció del Govern en la recollida de dades sobre la situació dels LGBTI a Andorra, carrega contra la falta d’un protocol específic per erradicar l’homofòbia. 
 
Malgrat el suspens, l’ILGA valora positivament la creació d’una àrea d’Igualtat. Des d’Andorra, Som com Som confia, a través d’un comunicat molt benigne, que «el canvi arribarà poc a poc». 

Europa avalua la situació dels drets/ El Comissari Europeu dels Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muižnieks es troba a Andorra per avaluar la situació dels drets fonamentals de les dones i els infants. Ahir es va reunir amb el cap de Govern, Antoni Martí, per conversar sobre educació divulgació dels drets.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT