PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tres inspectors vetllaran per una capital neta

El comú ampliarà la instal·lació de càmeres si minven les bretolades

Per marisa da costa

Imatge de la campanya.
Imatge de la campanya. | comu andorra la vella
Cercant donar l’exemple com a capital i amb la voluntat de combatre un dels seus principals defalts –la brutícia ocasionada per l’incivisme–, el Comú d’Andorra la Vella es troba en el procediment de tria dels tres inspectors que, previsiblement a partir de finals d’aquest mes,  passejaran per la via pública desenvolupant una tasca «pedagògica». La finalitat d’aquestes figures residirà en «el control dels actes incívics» així com en informar els ciutadans d’elements com «els horaris de recollida de trastos». Aquesta implantació, en paral·lel amb set altres accions, com la instal·lació de càmeres de videovigilància a la plaça del Poble i al Parc Central, s’encamina a mantenir Andorra la Vella neta. 
 
La corporació va engegar ahir la campanya També és cosa teva que Andorra la Vella estigui neta. És capital. L’objectiu de la iniciativa és «el foment de la conscienciació ciutadana» mitjançant «un missatge clar» i «directe», però «amable» per tal que, tal com va exposar el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, «hi hagi una implicació seriosa» per part de la societat i convertir així la capital «en un exemple del que vol la gent del país» però també «el que vol veure la gent quan ve» a Andorra. 
 
Salomó Benchlluch, popular treballador de la corporació, és aquesta cara «amable» i propera que ha de contribuir a la conscienciació ciutadana amb una campanya molt casolana: desenvolupada en conjunt amb el servei d’inserció laboral Agentas, ha tingut per al Comú un cost de 3.000 euros derivats, majoritàriament, de la repartició d’imatges en 16 opis i la producció i distribució de 15.000 tríptics. Un imant amb el contacte per acollir-se a la recollida de «trastos» completa el document, en què es recullen recomanacions per als ciutadans però també les accions efectuades per la corporació.
 
Actuació comunal/ A banda dels inspectors que, «inicialment», faran una tasca «pedagògica» que a la llarga podria desembocar en sancions si hi ha «reincidències» o actes incívics incessants, la instal·lació de càmeres al Parc Central i la plaça del Poble podria ampliar-se, en cas de constatar-se «un descens de les bretolades», a altres zones. Els aparells, no obstant, no seran per ara col·locats; cal acabar d’apuntalar aspectes tècnics i d’altres relacionats amb el compliment de la Llei de protecció de dades. A més, el comú ha ampliat l’horari i recursos humans i materials de la neteja viària i es compromet, tal com afirmava Astrié, a instal·lar «més papereres i dispensadors de bosses per recollir excrements», entre altres mesures. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT