PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Seu d’Urgell invertirà més de dos milions durant aquest any

El principal projecte és la urbanització de la plaça Joan Sansa, amb un pressupost de 956.000 euros

Per EL PERIÒDIC

El carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell.
El carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va presentar ahir el seu Pla d’Inversions per aquest any, que s’havia de debatre en el ple de la nit. L’equip de govern preveu dedicar un total de 2.123.485 euros a 33 actuacions diferents per a la millora d’infraestructures, espais i servei públics, segons van explicar l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives. Batalla va indicar que el romanent de tresoreria «ens permet afrontar una sèrie d’inversions per aquest any que persegueixen un objectiu principal, tant per a aquest any com per a tot el mandat municipal, com és millorar i avançar en la qualitat de vida a la ciutat».

El Pla d’Inversions dedica el 77,5% del seu pressupost a obres a la via pública. De fet, quasi la meitat d’aquests més de dos milions (el 45%) correspon a un dels grans projectes d’aquesta legislatura: la urbanització de la plaça de Joan Sansa, amb un pressupost de 956.275 euros, informa RadioSeu.

L’altra gran partida serà la millora integral de diversos espais públics de Castellciutat, amb un total de 300.000 euros. Això inclou la remodelació i embelliment de la plaça de l’Arbre, centre neuràlgic del poble, juntament amb el carrer de l’Hortal, i la creació d’una nova zona d’aparcament a la part baixa de Castellciutat.

Una altra partida d’inversions «força significativa» és la destinada al pla de mobilitat que inclou guals, asfaltat de carrers, entre d’altres, amb un pressupost de 300.000 euros. També es preveu la construcció, a l’antic edifici de Mavisa, del nou magatzem del Banc dels Aliments (60.000 euros).

Pel que fa a millores en infraestructures esportives (88.000 euros procedents íntegrament del romanent de tresoreria), es farà la substitució de la tanca perimetral de la pista d’hoquei patins i patinatge (28.000 euros), la reforma integral dels serveis públics del pavelló poliesportiu municipal (35.000 euros), i l’arranjament dels vestidors de sota la graderia del camp de futbol (25.000 euros).

Centre històric / D’entre les 33 actuacions que preveu aquest Pla, en destaca una partida de 50.000 euros que va adreçada a la convocatòria d’ajuts per a l’arranjament i embelliment de façanes i porxos del centre històric de la ciutat, tant del carrer Major com del carrer dels Canonges. L’equip de govern ha explicat que en les properes setmanes s’aprovaran les bases d’aquests ajuts. L’objectiu és que els propietaris de façanes d’aquests dos emblemàtics carrers puguin finançar el 75% del cost d’arranjament. Des de l’equip de govern s’ha plantejat que, si la normativa legal ho permet, es buscaria la fórmula per a un finançament fins al cent per cent en cas que es treballi amb industrials de la Seu.

A tot plegat s’hi afegirà els 100.000 euros destinats a la segona edició dels Pressupostos Participatius. L’equip de govern ha destacat que d’aquests 2.123.485 euros que s’invertiran, 1.123.485 euros procedeixen del romanent de Tresoreria, mentre que el milió d’euros restant es cobrirà a través de préstec. En aquest aspecte, l’alcalde ha afegit que «gràcies a la bona gestió econòmica s’ha pogut reduir el deute municipal, tot musculant-lo econòmicament, fet que permet dotar de recursos econòmics els serveis i inversions municipals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT