PUBLICITAT

LLEIDA

Aeroports confia que Andorra Airlines voli amb avions «llogats»

El director de l’ens matisa que no valorarà la viabilitat del projecte perquè la infraestructura funciona

Per EL PERIÒDIC

Presentació del projecte Andorra Airlines, el passat febrer a Andorra.
Presentació del projecte Andorra Airlines, el passat febrer a Andorra. | TONY LARA
El director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Canela, va assegurar ahir que el Govern català espera que Andorra Airlines pugui iniciar aviat els vols amb avions llogats, com va anunciar la companyia la setmana passada. Amb tot, Canela va puntualitzar que no correspon al Govern valorar la viabilitat econòmica dels projectes de la firma.

 Canela va explicar que l’última informació que disposa sobre l’aeroport Andorra-laSeu d’Urgell és que Andorra Airlines s’està plantejant operar amb avions llogats , una operativa que «si els seus recursos financers ho permeten, és tècnicament factible», va assegurar.

El director de l’ens aeroportuari català va afegir que «a nosaltres, com a gestors de l’aeroport, ens encantaria que sortís, però no ens posarem a valorar un negoci que no ens correspon». Canela va admetre que Andorra Airlines és una «peça clau» per al desenvolupament de l’aviació comercial a l’aeroport de l’Alt Urgell però no per a l’activitat global de la infraestructura. Canela va recordar que l’any passat, a l’aeroport Andorra-La Seu es  van fer 2.100 operacions i que hi ha altres empreses que hi estan treballant, per tant, «l’aeroport funciona».

El director d’Andorra Airlines, Jordi Soriano, ha confirmat que la companyia té intenció de començar a operar amb avions llogats perquè no disposa de llicència de vol per fer volar avions propis. El vol inaugural està previst per a finals de maig i les operacions a Madrid, Porto i Palma, al juny.
Per la seva part, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha remarcat que l’obligació del Govern català és posar al territori infraestructures de qualitat i competitives «perquè sigui possible l’activitat aèria en tots els àmbits», però en última instància l’última paraula la tenen els operadors privats.

D’altra banda, Canela es va mostrar «optimista» pel que fa a les negociacions amb el touroperador britànic Neilson Thomas Cook i confia que abans de l’estiu es pugui anunciar l’acord pel qual la companyia continuarà operant a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT