PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Intent de frau ‘phishing’ als correus andorra.ad

Andorra Telecom adverteix que davant d'un dubte cal trucar al 115

Per EL PERIÒDIC

L'entrada de les oficines d'atenció a la clientela d'Andorra Telecom.
L'entrada de les oficines d'atenció a la clientela d'Andorra Telecom. | EL PERIÒDIC
Andorra Telecom va informar ahir del bloqueig d’una URL internacional des de la qual s’ha produït un intent de frau de phishing contra el correu andorra.ad.

La metodologia de l’atac és la següent: la clientela rep un correu fals amb la imatge suplantada d’Andorra Telecom, i s’informa que el titular té correus pendents de llegir en el seu compte. L’enllaç que hi dóna accés és fraudulent i suplanta la pàgina del correu andorra.ad, de manera que permet als «pirates o delinqüents informàtics» obtenir les dades d’accés al compte de correu.

L’Àrea de Planificació i Risc d’Andorra Telecom recomana que, en cas de trobar-se amb un correu així, «no cliquin sobre l’enllaç i que, en cas de dubte, s’adrecin al centre d’atenció telefònica, al número 115». A més, la companyia de telecomunicacions subratlla que «no envia mai missatges d’aquestes característiques ni demanarà les credencials als seus usuaris».

D’altra banda, el Butlletí del Consell General inclou una resposta al parlamentari Carles Naudi sobre la seguretat dels dominis andorra.ad i feda.ad. Andorra Telecom respon que el correu andorra.ad «no presenta cap vulnerabilitat coneguda. La seguretat d’aquest servidor de correu és objecte d’un continu procés de supervisió i millora».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT