PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Un miler de clients encara tenen pendent migrar del coure a la fibra

Els usuaris de les parròquies centrals disposen fins al juny per fer el traspàs de les seves línies

Per MARISA DA COSTA

El director de Relació amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ahir.
El director de Relació amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ahir. | ANA/M.T.
El proper 30 de juny és la data límit per als usuaris d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per fer el traspàs de les seves línies de telefonia a la fibra òptica, però des d’Andorra Telecom es recomana fer aquest pas com més aviat, millor, per tal d’evitar «aglomeracions» en el moment de la desconnexió definitiva.

Encara són 542 les llars de la zona del centre ancorades en el coure i 469 empreses se sumen a aquest endarreriment. La xifra és més elevada a nivell global i, tot i que la resta de poblacions disposen fins a finals d’aquest any per fer la migració al nou canal, des de la central de telecomunicacions el director de Relació amb el client, Josep Vilana, va convidar els clients a «anticipar-se» en fer el canvi d’instal·lacions per tal d’evitar «el risc d’haver de córrer», que aniria acompanyat d’un termini d’espera més llarg per a l’usuari.

Cost zero/ Tal com va recordar el directiu d’Andorra Telecom, el traspàs del coure a la fibra «no té un cost afegit» per al client particular. I, en el cas de les empreses i segons va explicar Vilana, les úniques despeses amb què han de córrer els negocis passa pel preu de la instal·lació que, no obstant, es veurà contrarestat per una major competitivitat per part del nou canal de comunicació. La fibra òptica ja ofereix avui dia avantatges com una velocitat més alta i es preveu, a mitjà termini, anar incorporant «nous serveis».

1,4 milions anuals/ Amb l’objectiu de garantir aquestes noves aplicacions, la societat inverteix 1,4 milions d’euros, per any, a la retirada del coure en favor del soterrament de la fibra.

Servei afegit/ La desconnexió que ja el proper mes es farà efectiva a la capital i a Escaldes-Engordany i a la resta del Principat arribarà proper 31 de desembre per sumar-se a l’adéu a l’ADSL, afecta al fax així com a les línies de TPV, però també a la telefonia fixa que emprem des de l’oficina i de la que també els ascensors estan dotats i sense la qual no poden estar en servei.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT