PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern admet casos en què la CASS no ha pagat les prestacions

Els reemborsaments no s’han fet a persones amb els permisos caducats

Per E. J. M.

Façana de la seu de la CASS.
Façana de la seu de la CASS. | TONY LARA
Entre el mes de juliol del 2015 i fins a mitjans del mes de febrer del 2016,  les persones titulars d’autoritzacions de residència caducades –o passaports provisionals– que no havien estat renovades degudament van deixar de percebre els reemborsaments de les prestacions de la CASS, tot i que el president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, ho ha negat reiteradament.

En una resposta escrita a la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, publicada al Butlletí del Consell General,  els ministeris d’Afers Socials, Justícia i Interior i de Salut han admès que «en aquests casos, se suspenia el pagament de les prestacions, però tan bon punt els assegurats rebien la comunicació i es posaven en contacte amb la CASS, es procedia a ordenar-ne el pagament».

La decisió de congelar els pagaments es va prendre des de la CASS. Amb tot, el Govern insisteix en què «abans de suspendre temporalment el pagament de les prestacions es van enviar les comunicacions oportunes». També matisa que «la CASS ha de conèixer quines persones estan autoritzades a residir i/o treballar per part del Servei d’Immigració, i a partir de les dades trameses en fa l’ús necessari i oportú d’acord amb les seves competències i, per tant, està en disposició de controlar la data de caducitat de les autoritzacions d’immigració».

Per evitar la demora en els reemborsaments, el Govern va decidir, a  mitjans de febrer d’enguany, «contactar els assegurats afectats telefònicament i amb caràcter previ, i suspendre només el pagament de les prestacions en aquells casos en què és palès que les persones interessades ja no resideixen a Andorra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT