PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Raiffeisen presenta una demanda contra l’AREB

Si es firma la venda de Vall Banc al fons inversor J. C. Flowers hi haurà noves demandes

Per EL PERIÒDIC

Una roda de premsa de raiffeisen.ad.
Una roda de premsa de raiffeisen.ad. | TONY LARA
La Societat Cooperativa raiffeisen.ad ha presentat demanda en judici administratiu contra l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per la resolució que el Consell d’Administració va prendre sobre els diferents instruments de resolució relatius a l’entitat Banca Privada d’Andorra, SA (BPA). La demanda es va entregar el passat divendres. El Consell Rector de raiffeisen.ad ha enviat un comunicat a tots els cooperativistes amb el contingut de la demanda.

Entre els arguments inclosos a la demanda de raiffeisen.ad, la societat cooperativa al·lega que «la resolució es fonamenta en el fet que existia un bloqueig complet de l’operativa de BPA dins l’àmbit internacional quan en realitat l’AREB hauria tingut accés als comptes dels corresponsals de BPA. En aquest sentit, es demana prova documental dels moviments dels comptes dels corresponsals de BPA des de març 2015, que doni fe del suposat bloqueig».

Noves demandes / Raiffesen.ad també ha confirmat que si l’AREB acaba firmant la venda de Vall Banc al fons inversor J. C. Flowers, raiffeisen.ad presentarà una tercera demanda contra l’AREB. «En el cas –cada dia més probable– que, finalment, l’AREB hagi de liquidar Vall Banc, també presentarem una demanda contra l’AREB per la temerària destrucció de valor que l’AREB haurà generat per no acceptar les ofertes presentades per la Societat Cooperativa raiffeisen.ad i el dany provocat al patrimoni societari».

Des de raiffeisen.ad s’agraeix el suport «de tots els cooperativistes en aquests complicats escenaris als que ens ha portat la gestió de les nostres autoritats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT