PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Publicats els ‘papers de Panamà’ amb 489 empreses ‘off-shores’ d’Andorra

El bufet d’advocats Mossack-Fonseca tenia divuit clients a Andorra

Per EL PERIÒDIC

Pàgina d'inici dels Panama Papers.
Pàgina d'inici dels Panama Papers. | THE PANAMA PAPERS
Els noms de les 489 empreses que apareixen amb vincles amb Andorra als papers de Panamà es van fer públics ahir al vespre a través de diversos portals d’internet. En el llistat, hi apareixen les relacions empresarials entre els clients de Mossack Fonseca. Tal i com ja va avançar EL PERIÒDIC, el bufet Mossack-Fonseca tenia 18 clients a Andorra, és a dir, 18 individus a nivell personal o empreses del país, haurien contractat a l’entitat la creació de les 489 societats.

Les dades aparegudes als Papers de Panamà, són dades filtrades de l’activitat empresarial de Mossack-Fonseca durant gairebé 40 anys. Revelen quins són els bens off-shores d’empreses i persones de més de 200 països. De fet, Andorra seria un dels estats amb menys clients del bufet panameny.

Paral·lelament als clients andorrans, el país també apareix als Papers de Panamà com a indret on es creaven altres societats pantalla per tal de distreure les autoritats de diferents països a l’hora de seguir el rastre de l’activitat empresarial de certs empresaris, com és el cas d’un magnacentre-americà, que va ser un dels primers noms filtrats, que feia servir diverses societats radicades a Andorra en el que se suposa que seria un entramat d’empreses que dificultaven el seguiment de les seves activitats. Es tracta d’una de les persones més riques de centre-america gràcies a les seves empreses.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT