PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De la Casa s’imposa en turismes a la Pujada a Gorla

Finalitza a la prova del País Basc segon en la classifiació absoluta

Per EL PERIÒDIC

De la Casa, en una de les mànegues de la prova basca.
De la Casa, en una de les mànegues de la prova basca. | Fotoesport
Segueix sumant victòries al seu palmarès. Gerard de la Casa es va adjudicar la categoria de turismes la Pujada a Gorla, puntuable per al Campionat del País Basc de muntanya. A la classifiació absoluta va concloure a la segona plaça.
 
La cursa es desenvolupava entre Bergara i Azkoitia, amb un regurregut de 4,9 quilòmetres, amb rampes de fins l’11% del desnivell, en un traçat amb cinc paelles. Tot i la pluja intermitent que va caure, els pilots van poder competir sobre asfalt sec. De la Casa es va imposar en turismes amb un registre de 2.46,603 minuts. Segon va ser Iban Tarsicio a 4,766 segons. En scratx, el pilot andorrà es va quedar a 13,772 del principal favorit, Aitor Zabaleta. «És un recorregut que no et permet un moment de relaxació. Un traçat tècnic però alhora vam fer mitjanes que van superar els 100 km/h», indicava De la Casa sobre l’itinerari. Els rivals «com sempre ens han fet córrer molt, sobretot perquè després de la pujada de entrenaments no estava clar si alguns pilots de la zona tenien alguna cosa guardada per a les pujades de carrera. Hem fet dues bones pujades, tot ha funcionat bé i en aquesta ocasió hem pogut guanyar». La pròxima cita en la que prendrà part serà la Pujada Guardiola-Cerdanyola, cinquena prova del Campionat de Catalunya de muntanya.
 
Besolí debuta amb un cinquè lloc / Estrena de la temporada per a Marcel Besolí. Va prendre part al Ral·li Vila de Bellpuig, que forma part del calendari de la Copa de Catalunya de ral·lis de terra. El traçat, on predominava la pols de les pistes, constava de 114,27 km, dels quals 55,56 km eren de velocitat. Eren sis especials, amb dos trams en els quals s’havien de realitzar tres passades. El pilot andorrà va anar de menys a més. Amb un Mitsubishi Lancer Evo IX 4x4 i amb Guillem Plana com a copilot, va finalitzar a la cinquena posició, sent el vencedor de la categoria grup N. Va concloure a 2,21,3 minuts del guanyador, Josep Basols. «Estic content sobretot per la progressió que hem realitzat a mesura que anàvem superant quilòmetres. Al final cinquena plaça en la general i primers de grup N, sens dubte un excel·lent començament amb el Mitsubishi», assegurava Besolí. L’onze de juny disputarà la pròxima prova, el Ral·li d’Àger.
PUBLICITAT
PUBLICITAT