PUBLICITAT

Operació biquini amb la dietista Marta Pons

La dietista Marta Pons
La dietista Marta Pons | Tony Lara
S’acosta el bon temps, s’allarga el dia i aviat farem la primera escapada a la platja. Ens emprovem el biquini i vet aquí el moment en que decidim “posar-nos a dieta“ 
Quina és la darrera novetat?, quina és l’estratègia que es porta? busco a Internet i no se quina de les 1000 triar, totes prometen bons resultats en poc temps. 
Anem pam a pam .. 
El primer que cal tenir molt clar és que: si ens engreixem, és perquè mengem més del que gastem, és com un saldo bancari si ingressem més del que gastem tenim uns bons estalvis, així que, contràriament al que faríem amb els diners , ens hem d’aplicar a ingressar menys i gastar més. 

Què vol dir ingressar menys? 
NO es tracta de reduir les quantitats de menjar si no de disminuir la càrrega energètica que porten els aliments que ingerim, per exemple una lasanya d’espinacs porta 3 vegades més càrrega energètica que un llom a la planxa, i una amanida amb formatge i olives el doble que un plat de llenties amb verdures, a demés l’energia que aporten les proteïnes i els carbohidrats tenen diferent utilitat i diferent manera de metabolitzar-se. Per tant menjar poc no garanteix necessariament la pèrdua de pes. 

I com podem gastar més? 
Fent esport setmanalment ( gimnàs, piscina, running, tenis o pàdel, caminades llargues..), incrementant l’activitat física diària (anar a peu als llocs , pujar i baixar per les escales,. ) i engegant la maquinaria digestiva varis cops al dia ( fent 4- 5 àpats al dia i no picar entre hores) 
Hi ha però algunes excepcions .. la Menopausa, alteracions de les tiroides, ansietat i estres, llarga experiència en dietes .. fan que el cos “no respongui “ tant bé com caldria esperar. En aquests casos no cal desesperar-se només entendre que el procés serà més lent. 

Perquè anar al dietista? 
Per que és un professional de la salut, amb estudis reconeguts en nutrició, que s’encarrega d’elaborar plans d’alimentació personalitzats, adequat als gustos, necessitats i objectius individuals i que acompanya la persona en el procés per tal d’aconseguir els resultats esperats i superar els obstacles que en puguin sorgir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT