PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nadal codirigeix ‘Les bruixes de Salem’ amb Andrés Lima

L’espectacle escènic, de Miller, inaugurarà el Festival Grec 2016

Per Esther Jover Martin

L’elenc de ‘Les bruixes de Salem’.
L’elenc de ‘Les bruixes de Salem’. | El Periòdic
Ester Nadal no para. La setmana passada la vam veure a l’escenari del Teatre Comunal amb Kabarett-Protokoll, continua de gira amb Panorama des del pont, acaba de tornar de Granada d’assajar Heliceo, i avui comença els assajos de Les bruixes de Salem, obra que s’estrena al Festival Grec de Barcelona el primer de juliol. Nadal és l’ajudant de direcció d’Andrés Lima, que és «un dels millors directors d’escena que hi ha a l’Estat espanyol, i és una bèstia, un director d’escena extraordinari, i vindrà a inaugurar el Festival Grec». 
 
El repartiment, a més, és «estel·lar»: Lluís Homar, Borja Espinosa, Nora Navas, Nausicaa Bonnín, Albert Prat, Carles Canut, Carles Martínez, Míriam Alemany, Carme Sansa, Miquel Gelabert, Anna Moliner, Marta Closas, Joana Vilapuig, Núria González i Yolanda Sey.
 
 Les bruixes de Salem és del dramaturg Arthur Miller, el mateix autor de Panorama des del pont. «És extraordinari, dos Arthur Miller seguits, i com a ajudant de direcció de dos directors que treballen de manera radicalment oposada l’unde l’altre, i treballar d’una manera tan diferent el mateix autor és una grandíssima oportunitat», assegura Nadal. La traducció del text és Eduardo Mendoza.
 
L’obra s’inspira en l’episodi viscut a Salem (Massachussets), l’any 1692, en què 25 persones, la majoria dones, van ser condemnades a mort acusades de bruixeria. Miller trasllada la paranoia als anys 50, als Estats Units, en plena onada repressiva del maccarthisme, del qual Miller en va ser víctima.
 
Quant a Heliceo. Concierto para seis ventiladores y un solo piloto, que a la tardor es podrà veure a Andorra, en què un actor, a partir de Les quatre estacions, de Vivaldi, persegueix, metafòricament, la seva estimada i, de retruc, la vida. «L’especial de l’espectacle és que hi actua un actor i sis ventiladors, i plàsticament és molt potent», avança Nadal. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT